Autolaina

Rahoita autolainasi viisaasti ja kestävästi kohtuullisella korolla ja joustavilla lainaehdoilla. Voit hakea suomalaisesta Fellow Financesta vakuudetonta ja suosittua autolainaa olipa kyseessä tarve sitten isommalle tai pienemmälle autolle kuten perheautolle, käytetylle pikkuautolle, kesäautolle, vaihtoautolle, urheiluautolle, matkailuautolle tai mille tahansa moottoriajoneuvolle kuten moottoripyörälle. Voit hakea myös autolainaa ajoneuvosi korjaamiseen, huoltoon ja ylläpitoon liittyen. Esimerkiksi erilaisiin varaosiin, ajoneuvon maalipinnan uusimiseen, uusiin renkaisiin tai autoveron maksamiseen ja niin edelleen.

Rahoitusta autoiluun on mahdollista saada jopa 15 000€ asti alkaen kiinteällä 5 prosentin korolla. Autolainaa varten et tarvitse myöskään perinteisiä vakuuksia tai takaajia.

Autolainahakemuksen täyttäminen

Autolainahakemuksen täyttäminen on ilmaista ja onnistuu nopeasti minuuteissa. Lainahakemuksen täytettyäsi saat lainatarjouksen välittömästi. Lainatarjouksen saatuasi voit tutustua siihen rauhassa ja päättää hyväksytkö vai hylkäätkö sen. Toisin sanoen autolainan hakeminen ei siis sido sinua vielä nostamaan kyseistä lainaa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi lainatarjoukseen, voit perua tekemäsi lainahakemuksen ilman kuluja. Jos taas hyväksyt saamasi lainatarjouksen, nostamme rahat autoprojektiasi varten mahdollisesti jopa saman päivän aikana. Voit myös turvata autolainasi kattavalla lainaturvavakuutuksella lainahakemuksen yhteydessä. Lainaturva auttaa lainalyhennysten maksamisessa, jos joudut työttömäksi tai työkyvyttömäksi, sisältäen turvan myös kuoleman varalle.

Täytä ilmainen autolainahakemus


Rahoitusta autoiluun joustavasti ehdoillasi

Fellow Financen kohtuullisen koron autolaina on rakennettu joustavaksi asiakkaidemme toiveiden ja palautteen perusteella. Voit valita itsellesi sopivimman laina-ajan 2 vuodesta aina jopa 7 vuoteen asti. Sinulla on tosin aina mahdollisuus maksaa autolainasi takaisin milloin tahansa haluat ilman lisäkuluja. Lisäksi voit halutessasi ottaa joustavasti lyhennysvapaita kuukausia tai siirtää eräpäivää kahdella viikolla. Autolainan korottaminen on myös mahdollista 3 kuukauden välein. Näin ollen Fellow Financen autolaina ilman vakuuksia tai takaajia on todellakin joustavaa rahoitusta autoiluun sinun ehdoillasi. Fellow Financen ajoneuvolainan joustavuusperiaatteen mukaan laina joustaa aina eikä ihminen.

Autolainasi rahoitus

Autolainasi rahoitetaan vertaislainaperiaatteella. Tämä tarkoittaa, että Fellow Finance joukkorahoituspalvelun kautta yksityiset ihmiset voivat hakea ja tarjota toisilleen lainaa yhteisesti sovittujen ehtojen mukaisesti. Hakemasi autolaina tulee siis suoraan yksityisiltä lainanantajilta ilman välikäsiä. Etuna lainanhakijalle vertaislainassa on se tekijä verrattuna muihin lainantarjoajiin, että emme yrityksenä määritä korkoasi. Vertaislainassa korko muodostuu huutokauppamaisesti. Lainanantajat joutuvat kilpailemaan autolainastasi, koska saat aina tarjouksen niiltä lainanantajilta, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa alhaisimmalla korolla. Lainanantajien välinen kilpailu painaa automaattisesti autolainasi todellista vuosikorkoa alaspäin, jolloin pääset nauttimaan markkinaehtoista korkoa ilman todella suuria yrityskohtaisesti lisättyjä katteita.

Hae autolainaaAutolaina

Tärkeitä vinkkejä ennen autolainaa

Seuraavaksi esittelemme muutamia hyödyllisiä ohjeita, joista sinun olisi hyvä olla tietoinen ennen autolainan nostamista tilillesi auton ostamista varten. Nämä vinkit pätevät erityisesti silloin, jos olet ostamassa käytettyä autoa yksityiseltä henkilöltä. Toisaalta esiteltävät autovinkit ovat yleisiä luonteeltaan, joten ne on syytä palauttaa aina mieleen jokaisessa autokauppatilanteessa sekä autolainaa mietittäessä.

Muista verrata autonlainoja sekä autojen myyntihintoja

Nykypäivänä internetin voidaan nähdä olevan tärkein ja vaivattomin lähde etsiä ja vertailla niin sopivia autolainoja kuin myös potentiaalisia autoja. Kun olet löytänyt itsellesi mieleisesi ajoneuvon, on todella suotavaa tarkistaa muiden vastaavien autojen myyntihinnat ennen ajoneuvon ostamista. Vertailemalla eri autotarjouksia keskenään voit säästää jopa satoja euroja auton ostosummasta ja näin säästää rahaa autolainan lyhennyksiä varten. Lisäksi on luonnollista, että kaikki haluavat löytää unelma-autonsa markkinahintaa alhaisemmalla hinnalla ja innostuvat helposti halvalta vaikuttavista autotarjouksista – jäähän rahaa autolainan hoitamiseen ja muuhun elämiseen enemmän. Kiinnitä kuitenkin erityistä huomiota, jos löytämäsi auto on todella edullinen verrattuna muihin vastaaviin vaihtoehtoihin. Kyseessä voi tietysti olla yksinkertaisesti hyvä löytö, mutta alhaisen pyyntihinnan takana voi olla myös jotain hämärää. Sama vinkki pätee myös autolainoissa: muista aina verrata ennen lainan ottamista. Esimerkiksi tarkista kuinka paljon autolainan todellinen vuosikorko on ja kuinka joustavat lainaehdot siinä ovat.

Tarkista ainakin nämä rahoitusta vailla olevasta autosta

Auton laina- ja hintavertailun jälkeen on aika sopia tapaaminen kasvotusten automyyjän kanssa. Jos vain on mahdollista, on aina suotavaa ottaa autoista kokemusta omaava hyvä ystävä mukaan kaupantekotilaisuuteen. Tämä on erityisen tärkeätä silloin, kun vastapuolena on yksityishenkilö. Kulkuneuvon voi myös aina viedä puolueettoman tahon tarkistukseen, kuten katsastusasemalle.

Varmista heti ensimmäiseksi ennen kuin innostut siirtämään autolainasta saamasi rahat myyjän pankkitilille, että auton valmistenumero ja rekisteritunnus ovat samat kuin rekisteröintitodistuksessa. Selvitä, että auton ajoneuvovero on maksettu ja määräaikaiskatsastus suoritettu. Osta auto myös aina suoraan rekisteriin merkityltä omistajalta ilman välikäsiä. Näin vältyt tulevaisuudessa mahdollisilta ikäviltä ongelmilta liittyen omistusoikeuteen, liikennevakuutukseen ja veroihin. Näin myös tiedät, että uuden autosi paperit ovat kunnossa ja osaat varautua vain autolainasi lyhennyksiin ja muihin tavallisiin auton käyttökustannuksiin.

Lisäksi muista tarkistaa auton historia huoltokirjasta. Esimerkiksi kuinka monella omistajalla auto on ollut, mitä huoltoja ja korjaustoimenpiteitä autoon on tehty ja onko auton ylläpito ollut jatkuvaa. Auton huoltokirja tarjoaa sinulle hyvän kuvan ennen autolainan ottamista ja kaupantekoa kuinka hyvää ja säännöllistä huolta autosta on pidetty. Suorita myös riittävän pitkä koeajo eri nopeuksilla testaten samalla, että kaikki auton perustoiminnot toimivat. Esimerkiksi auton vilkut, jarrut, pitkät valot, pyyhkijät ja ilmastointilaite sekä vaihdelaatikko toimivat moitteettomasti.

Autolaina on vain osa autoilun kokonaiskustannuksia

Autolainan valitsemisessa auton ostamiseen on muistettava ottaa myös autoilun muut kustannukset huomioon. Tämä tarkoittaa, että pitkällä aikavälillä itse auton ostosumma on vain pieni osa kokonaiskustannuksista. Ostohinnan lisäksi kustannuksia kasvattaa autolainan korot, autoverot, autovakuutus, polttoaine, huolto ja muut äkilliset korjaustoimenpiteet. Autoilun kokonaisbudjetin laskeminen on todella tärkeätä, jotta tiedät kuinka kalliin auton sinun on taloudellisesti järkevää ostaa. Autolainan vaikutus autoilusi kokonaisbudjettiin on mahdollista laskea käyttämällä alla olevaa autolainalaskuria. Laskurin avulla näet mikä on sinulle sopivin laina-aika ja kuukausierä haluamallasi lainalla. Näin voit valita itsellesi sopivimmat lainaehdot, jolloin sinulla jää rahaa muuhunkin elämiseen.

Lainasumma
Laina-aika
Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€.
Fellow Finance Oyj on joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.
Lainasumma
Laina-aika

Välityspalkkio
Takaisin maksettava
KSL:n todellinen vuosikorko
Tilinhoitopalkkio