Vertaislaina on lainasopimus ihmisten välillä

Vertaislaina on laina vertaisiltasi

Vertaislainaus tunnetaan maailmalla termillä peer-to-peer (P2P) lending ja se on yksi joukkorahoituksen monista muodoista, jossa rahan lainaaminen mahdollistetaan helposti ja joustavasti nykyaikaisia välineitä käyttäen yksityishenkilöiden välillä. Vertaislaina on siis kahden yksityishenkilön välinen kauppa. Sekä lainanhakija että lainanantaja eli sijoittaja päättävät, millä ehdoin he ovat valmiita lainaamaan.

Fellow Financella vertaislainaaminen tehdään verkkopalvelun välityksellä, jolloin lainaamiseen saadaan nykyaikainen joustava sekä läpinäkyvä tapa lainaehtojen sopimiseen. Lainan ottaminen yksityishenkilölle ei silti eroa käytännössä muista lain​avaihtoehdoista. Samalla tavalla lainahakemus täytetään ja mikäli laina hyväksytään, saa lainanottaja koko summan kerralla nostettavaksi, vaikka sillä on monta rahoittajaa. Vertaislainaamisessa käytetään aina huutokauppaperiaatetta, eli ainoastaan rahoittajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla hyväksytään ja näin lainanhakijalle pystytään tarjoamaan aina halvin mahdollinen saatavilla oleva rahoitusvaihtoehto. Tämä toimii myös käänteisesti ajatellen eli mitä maksukykyisempi lainanhakija, sen parempia lainatarjouksia hänen on mahdollista lainanantajilta saada. Siksi kannattaa täyttää kaikki maksukykyä parantavat tiedot huolellisesti.

Hae lainaa

Kasvava joukkorahoitusmuoto

Vertaislainaus on kasvanut joukkorahoituksen mukana viimeisten kolmen vuoden aikana merkittävästi ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti tunnettu ja joustava rahoituksen muoto. Mediassa paljon käytetty ilmaisu muille kuin pankkilainoille eli pikavippi on saanut aidon pankkimaisen vaihtoehdon, mikä on edullisempi ja joustavampi lainamuoto lainanhakijalle ilman piilokuluja ja tarjoaa lainanhakijalle riittävän takaisinmaksuajan asiakkaan ehdoilla ilman vakuuksia tai takaajia. Lainantarjoajia ja lainanhakijoita on monenlaisia. Lainavertailu auttaa vertaamaan eri luottomuotoja ja valitsemaan juuri sinulle sopivan muodon. Muistathan aina verrata ennen kuin lainaat!

vertaislaina