Parempi kuin pikavippi – halvempi ja joustavampi vaihtoehto

 1. Kk-erä alkaen 25€
 2. Edullinen ja kiinteä lainakorko, alkaen 5 % 
 3. Ei vakuuksia tai takaajia
 4. Laina-aika jopa ​7 vuotta
 5. Lainapäätöksen saat heti ja rahat tilillesi ​saman arkipäivän aikana 

Yhtä nopea kuin pikavippi, mutta talouteesi sopivampi. Kokeile laskurilla.

Lainasumma
Laina-aika
Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€.
Fellow Finance Oyj on joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.
Lainasumma
Laina-aika

Välityspalkkio
Takaisin maksettava
KSL:n todellinen vuosikorko
Tilinhoitopalkkio

Pikavippi on kallis vaihtoehto lyhyeksikin aikaa - valitse tarvitsemasi laina järkevästi omiin tarpeisiisi

Tällä hetkellä Suomen lainamarkkinoilta löytyy kymmeniä lainamuotoja, jotka sopivat eri tilanteisiin. Kaikkien vaihtoehtojen kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota rahan hintaan ja luoton muihin ehtoihin. Muun muassa maksuaikataulu ja maksuerien suuruus täytyy miettiä vain ja ainoastaan omaan talouteen sopivaksi.

Pikavippiä ei enää kannata ottaa, koska yhtä helposti ja vaivattomasti voit hakea Fellow Finance vertaislainaa. Mikäli sinulla on riittävä takaisinmaksukyky hakemaasi lainaan ja olet muutoinkin hoitanut raha-asiasi moitteetta, saat lainan pidemmällä maksuajalla ja edullisimmilla ehdoilla. 

Pikavippi vain hätätilanteessa - halvempia vaihtoehtoja löytyy aivan yhtä helposti äkilliseen rahapulaan

Pikavippi on lyhytaikainen ja suuruudeltaan pieni alle 2000 euron vakuudeton laina, jonka saa nimensä mukaisesti nopeasti, mutta vain lyhyeksi laina-ajaksi. Pikavippejä ei myönnetä klo 23-7 aikana ja pikavipin todellinen vuosikorko saa olla enintään 50,5% alle 2000 euron lainoissa. Nykyään moni tarjoaa myös pikavippinä myös isompaa 2000-3000 euron lainaa. Huomioithan, että todellista vuosikorkoa ei laki rajoita näissä yli 2000 euron lainoissa ja se voi nousta satoihin prosentteihin. Vipin takaisinmaksuaika on tyypillisesti kuukausi ja pikavippejä tarjotaan jopa 14 päiväksi korotta. Huomioithan, että 14 päivän korottoman laina-ajan jälkeen pikavipin kustannukset voivat kohota erilaisilla maksuilla erittäin korkeiksi ja "koroton" sekä "kuluton" laina muuttuukin kalliiksi ja huonoksi vaihtoehdoksi rahoittaa päivittäisiä hankintoja tai isompiakin haaveita. 

Pikavipin huonona puolena on, että lainan takaisinmaksuerät ylittävät helposti asiakkaan kuukausittaisen maksuvaran, joten vippiä harkitsevan kannattaa varmistaa etukäteen, että pystyy maksamaan lainan takaisin eräpäivänä. Pikavippi on kallis lainamuoto, joten sen ottamista kannattaa harkita huolella ja vertailla muita lainamuotoja hyvin tarkkaan. Takaisinmaksu korottomalla tai korollisella vipillä eräpäivään mennessä on lainanhakijan kannalta ehdoton ja myöhästyminen tai eräpäivän siirto tuo usein suuria odottamattomia lisäkuluja. Vertailu eri lähteistä kannattaa aina. Todellinen vuosikorko kertoo luoton kokonaiskustannukset. Sen avulla voi vertailla läpinäkyvästi eri luottomuotoja ja lainavaihtoehtoja. Lainavertailu auttaa valitsemaan edullisen vaihtoehdon ja lainasanasto tulkkaa termejä.

Muista nämä asiat valitessasi vakuudetonta lainaa

 1. 1. Pikavipit vain ehdottomassa hätätilanteessa ja silloinkin harkiten tarkkaan
 2. 2. Pikavipeille löytyy aina halvempia ja joustavampia vaihtoehtoja
 3. 3. Vertaislaina on joustava ja edullinen vaihtoehto vipille ja muille vakuudettomilla luottomuodoilla
 4. 4. Selvitä lainan todelliset kustannukset eli todellinen vuosikorko myös, mikäli joudut hakemaan lyhennysvapaata tai siirtää pikavipin eräpäivää
 5. 5. Vertailu eri verkkosivustoille kannattaa, mutta muista suhtautua vertailuihin varauksella
 6. 6. Mikäli haet pikavipin uuttaa muotoa eli tililimiittiä tai vippiä korotta, niin muistathan selvittää lainan muut ehdot
 7. 7. Vertaa lainaajalle tarjottua lainaa ja ehtoja pikavippien hintaan esim. Fellow Finance palvelussa tai oman pankkisi palvelussa
Pikavippi

Kymmenen hyvää syytä vertailla pikavippejä joustavampaan ja edullisempaan vertaislainaan

 1. 1. Vertaislainaa haet aina itse määrittelemillä ehdoillasi ja lainalaskuri auttaa valinnassa
 2. 2. Sinä päätät lainamäärän, laina-ajan sekä koron
 3. 3. Todennäköisesti aina halvempi kuin pikavipit
 4. 4. Saat lainan ilman vakuuksia tai takaajia
 5. 5. Sinulla tulee olla säännöllinen tulo, jolla pystyt maksamaan luottosi takaisin. Sinun palveluksessasi me neuvomme ja opastamme sinua sopivan lainan hakemiseen.
 6. 6. Maksuton ja täysin sähköinen lainahakemus
 7. 7. Sopiva kuukausierä sinun talouteesi ja laina-aika on sinun valitsemasi
 8. 8. Lainan voi maksaa ilman lisäkuluja milloin tahansa takaisin
 9. 9. Ei yllättäviä ja inhottavia piilokuluja kuten limiittiprovisioita tai lainan lisänostokuluja
 10. 10. Lainapäätös 24/7 ja arkisin saat rahat tilille jopa tunnin kuluessa hakemuksesta