Vertaislainaus, vanhin sijoitusmuoto nyt uudella tapaa tarjoiltuna

Fellow Finance vertaislainapalvelu

1. Fellow Finance

Markkinapaikka luottokelpoisille lainaajille ja kohtuullista korkotuottoa etsiville sijoittajille.

Laina

2. Laina

Lainanhakija valitsee haluamansa lainamäärän, -ajan ja koron.

Vertaislainaus

3. Sijoitus

Sijoittaja avaa tilin ja valitsee itselleen sopivat lainat, koron ja lainamäärän.

Korko ja lainan lyhennys

4. Korko ja lyhennys

Lainansaaja maksaa lainastaan korkoa ja lyhennystä kuukausittain sijoittajille.

Vertaislainaus ja lainamuotoinen joukkorahoitus on tuottava sijoitusmuoto

Vertaislainaus eli peer-to-peer lending on yksi joukkorahoituksen muodoista, jossa useat eri tahot lainaavat rahaa hakevalle hänen tarvitsemansa lainamäärän. Tämän mahdollistaa tietoturvalliset ja nykyaikaiset digitaaliset verkkopalvelut, jotka on tehty rahaa lainaavan ja tarjoavan väliseksi markkinapaikaksi. Vertaislainauksessa ja lainamuotoisessa joukkorahoituksessa lainaat rahaa suoraan sitä hakevalle ja näin et rahoita yhden palveluntarjoajan liiketoimintaa. Tarjoamme lainaamiseen selkeän ja täysin sähköisen markkinapaikan sekä hoidamme kaiken lainoihin liittyvän hallinnon sopimuksen syntymisen jälkeen. Näin raha saadaan tehokkaasti liikkumaan rahaa tarjoavan ja hakevan välillä. Samalla hajautat varojasi jopa satoihin vastapuoliin eli lainanhakijoihin (tutustu kenelle lainataan) ja pienennät merkittävästi sijoitusriskiäsi.

Aloita sijoittaminen

Hyvä lainanhakija saa lainaa muita halvemmalla

Fellow Financen palvelussa noudatetaan huutokauppaperiaatetta, jossa halvinta lainaa lainanhakijalle tarjoava sijoittaja saa lainatarjouksensa varmimmin läpi aina lainasopimukseksi saakka. Mitä maksukykyisempi lainanhakija, sen parempia lainatarjouksia hänen on mahdollista sijoittajilta saada. Tutustu palveluun Demo-salkun avulla tästä.

Vertaislainaus ja joukkorahoittaminen kasvaa

Joukkorahoittaminen ja vertaislainaus on kasvanut viimeisten vuosien aikana nopeasti ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti tunnettu lainaamisen ja sijoittamisen muoto. Esimerkiksi yhdysvaltalaiset palveluntarjoajat Lending Club ja Ondeck ylittivät vuonna 201​6 ​24 miljardin dollarin rajapyykin myönnettyjen luottojen määrässä. Kyseisiin vertaislainapalveluihin tai niiden välityksellä varojaan ovat sijoittaneet mm. Google, Blackrock ja Morgan Stanley.