Fellow Finance - Medialle

Otathan yhteyttä
asiakaspalvelu(at)fellowfinance.fi tai toimitusjohtaja Jouni Hintikkaan, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi.

Mitäpä jos ryhtyisit pankkiiriksi

10.01.2018 15:56

Miltä kuulostaisi ryhtyä pankkiiriksi pankin paikalle vuonna 2018? Markkinapaikallamme pääset yksityishenkilöiden vertaislainojen ja yritysten joukkorahoituslainojen sijoittamisella kiinni sijoitusmuotoon, joka on aiemmin ollut pankkien yksinoikeus. Tämä on nyt mahdollista digitalisaation mahdollistaman liiketoimintamallimme avulla, joka perustuu samaan ajatukseen kuin taksi- ja hotellialaa jo muokanneet Uber ja Airbnb: turvallinen ja kustannustehokas markkinapaikan, jossa ihmiset lainaavat rahaa toisilleen keskenään sopimiensa ehtojen mukaisesti ilman perinteisiä välikäsiä.

Tiesitkö, että olet jo tällä hetkellä sijoittajana yksityishenkilöiden ja yritysten lainoissa, jos sinulla on pankkitili? Pankkitalletuksen tekijä mahdollistaa pankin liiketoiminnan, koska pankki lainaa sinulta lainaamansa rahat eteenpäin antaen sinulle vain pienen osuuden rahasi tuotosta, ts. talletuskoron ollessa pienempi kuin pankin saama lainakorko. Pankkitilillä paljon rahaa lepuuttava on käytännössä delegoinut pankille tehtäväksi miettiä, miten ja kenelle rahaa kannattaa lainata sekä millä hinnalla.

Miksi lainata rahaa enää nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse suoraan korkeammalla korolla? Palvelussamme pankki tippuu säästäjän ja lainanhakijan välistä pois, jolloin säästäjä voi valita itse, kenelle ja millä korolla haluaa rahojaan lainata. Samaan tapaan kuin pankki, niin sijoittajankin kannattaa hajauttaa sijoituksensa mahdollisimman moneen lainaan. Näin sijoittaja minimoi helpoiten luottotappioriskiä yksittäisestä velallisesta. Suosittelemme sijoittamaan vähintään 100 lainaan yhden lainamarkkinan sisällä.

Miksi sitten ryhtyisin pankkiiriksi

  1. Korkeaa korkotuottoa
  2. Lainasalkun hajautusmahdollisuus
  3. Rajattu riski
  4. Edullista sijoittamista
  5. Uusi hajautusmuoto
  6. Jälkimarkkinalla likviditeettiä

1. Korkeaa korkotuottoa

Sijoittajamme ovat saaneet tasaista ja korkeaa keskimäärin 10 % vuotuista tuottoa.

lainatuotto

2. Lainasalkun hajauttaminen

Fellow Finance on Euroopan ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta sijoittaja pystyy sijoittamaan vertaislainoihin ja yrityslainoihin hyödyntäen samaa tuttua verkkopalvelua sijoittamisessa. Palvelussamme voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin, 14-90 päivän, myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa. Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden lainasalkun maantieteelliseen ja ajalliseen hajautukseen verrattuna muihin suomalaisiin joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluihin.

3. Rajattu riski

Suomalaisissa ja puolalaisissa vertaislainoissa sijoittajan luottotappioriski on tällä hetkellä rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Esimerkiksi jos sijoitat suomalaiseen vertaislainaan 100€ ja laina realisoituu, perintäyhtiö ostaa lainan sinulta 70€. Suomalaisilla kuluttajilla on myös mahdollisuus ottaa lainallensa AXA:n lainaturvavakuutus työttömyyden, pitkäaikaisen sairasloman ja kuoleman varalle. Yrityslainat taas sisältävät vähintään yrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen.

4. Edullista sijoittamista

Palvelumme on kuluton markkinapaikka lainahakemuksiin sijoittavalle - ei avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja. Vain jälkimarkkinamyynnissä palkkio on 1% myydyn lainan pääomasta.

5. Uusi hajautusmuoto

Lainojen tuotto ei korreloi merkittävästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten vertaislainat ja yrityslainat ovat oiva lisä omien varojen hoitoon sekä hajauttamiseen.

6. Jälkimarkkinalla likviditeettiä

Vertais- ja joukkorahoituslainat ovat pääsääntöisesti kuukausittain lyhennettäviä lainoja, joista sijoittaja saa tasaisesti kassavirtaa lyhennysten ja korkotuottojen muodossa. Sijoittajan on mahdollista myös ostaa tai myydä lainoja jälkimarkkinapaikalla. Tämä mahdollisuus parantaa lainasalkun likviditeettiä ja tarjoaa sijoittajalle mahdollisuuden tarvittaessa myydä lainasalkkuaan muille palvelun käyttäjille.

Rekisteröidy palveluun

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelumme markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia.

Mikäli sinulla on vielä kysymyksiä mielessäsi, vastaamme niihin mielellämme sähköpostilla osoitteessa asiakaspalvelu@fellowfinance.fi ja puhelinnumerossa 0203 80101 arkisin kello 9.00 - 17.00. Olet myös aina tervetullut käymään toimistollamme keskustelemaan kanssamme palvelustamme.

Ps: Kirjoitus on osa alkuvuoden sijoitusblogisarjaamme:
Lue sarjan toinen osa: Myyttejä lainasijoittamisesta
Lue sarjan kolmas osa: Lainamarkkinat esittelyssä

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 210 milj. eurolla yli 290 000 lainanhakijalle yli 6 700 sijoittajan toimesta. Fellow Finance on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolle on myönnetty maksulaitoksen lupa Finanssivalvonnalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.