Fellow Financen uutisarkisto

Palvelemme kaikissa vertaislainaamiseen, joukkorahoitukseen, lainan hakemiseen ja lainoihin sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissänne.

Kaikki tiedotteemme ovat saatavilla verkkosivuiltamme. Valokuvat johtoryhmästä ja hallituksesta löydät Yritys-sivultamme.

Ota yhteyttä

Parhaiten tavoitat meidät osoitteesta asiakaspalvelu(at)fellowfinance.fi tai ottamalla yhteyttä toimitusjohtaja Jouni Hintikkaan, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi.

Kuinka kokeilen 2500€ sijoittamista vertaislainoihin korkealla tuotto-odotuksella, mutta kohtuullisella riskillä?

23.12.2014 08:04

Kymmenettuhannet säästäjät ja sijoittajat ansaitsevat korkeaa, yli 10%:n, korkotuottoa tänäänkin sekä maailmalla että täällä meillä Suomessa sijoittaessaan vertaislainoihin. Vertaislainat ovat yleensä vakuudettomia lainoja yksityishenkilöiden välillä laina-aikojen vaihdellessa 12-36 kuukauden välillä. Lainasopimukset solmitaan verkkopalvelun välityksellä sähköisesti, joten sekä sijoittaminen lainoihin että lainan hakeminen on helppoa, nopeaa ja vaivatonta.

Lainanhakijoiden luottokelpoisuus

Fellow Finance tarkistaa sijoittajan puolesta kaikkien lainanhakijoiden luotto- ja henkilötiedot. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja hänellä täytyy olla jokin säännöllinen tulonlähde kuten palkkatulo. Tulon tulee riittää lainanhakijan ja hänen taloutensa kaikkien menojen vähentämisen jälkeenkin haetun lainan lyhentämiseen. Fellow Finance tarkistaa hakijan tulot palkkakuitista tms. tositteesta ennen lainan myöntämistä. Lainanhakijat luokitellaan viiteen eri luottoluokkaan käyttämällä yli 40 eri muuttujaa, joilla on todettu olevan merkitystä asiakkaan luottokelpoisuuden arvioinnissa. Arvioinnissa hakemustietojen varmentamisen ja takaisinmaksukyvyn tarkistamisen lisäksi pyritään arvioimaan tilastomatemaattisesti myös asiakkaan tulevaisuuden maksuhalua.

Luottoriskin hallintaa hajauttamalla

Kaikkeen sijoitustoimintaan liittyy riski pääoman osittaisesta tai jopa kokonaisesta menettämisestä. Lainasijoittamiseen liittyvää riskiä velallisen maksukyvystä voi tehokkaimmin pienentää hajauttamalla sijoitettava summa useaan, vähintäänkin yli 100 lainaan/velalliseen. Hajauttaminen, alkaen jo 25€/laina, on tehty vaivattomaksi Fellow Financen palvelussa. Sijoittaja voi valita joko yksittäisistä lainahakemuksista, joihin hän haluaa tarjota lainaa tai käyttää hajauttamisen apuna laina-allokaattoria.

Laina-allokaattorin avulla sijoittaja voi helpottaa hajauttamista automatisoiden sopivien lainahakijoiden valikointia itse määritellyin kriteerein. Vaivattoman hajauttamisen lisäksi luottotappioriski on Fellow Financen palvelussa rajattu toistaiseksi 30%:iin. Mikäli joku velallisista ei maksa lainaansa sopimuksen mukaisesti sijoittajalle takaisin, on luottotappio enintään 30% kyseiselle velalliselle lainatusta pääomasta. Esimerkiksi, jos 10% velallisista ei maksaisi lainaansa takaisin, olisi sataan 25€ lainaan hajautetun 2500€ sijoituksen luottotappio 75€ eli 3% sijoitetusta summasta. Lainojen vuotuisen koron ollessa esimerkiksi 20%, on mahdollinen 75€ luottotappio pieni verrattuna lainasalkulle saatavaan 450€ tuottoon, jonka 90 muuta sopimustaan noudattavaa velallista maksaa sijoittajalle. Tämän esimerkin tapauksessa 2500€ sijoituksen vuotuinen tuotto olisi luottotappiot vähennettynä ollut 375€ eli 15%.

Lainoihin sijoittavalla ei ole vastapuoliriskiä vertaislainapalvelua ylläpitävästä ja tarjoavasta Fellow Finance Oy:stä. Kaikki lainasopimukset ovat sijoittajan eli lainanantajan sekä lainansaajan välisiä. Lisäksi kaikki rahaliikenne kulkee sijoittajan ja lainansaajan välillä Fellow Financen suomalaisissa pankeissa hallinnoimien asiakasvaratilien välityksellä.

Vertaislainapalvelun avaus ja lainasijoituksien tekeminen on helppoa

1. Avaa sähköisesti maksuton asiakkuus ja aloita sijoittaminen

Asiakkuuden avaamiseen tarvitset henkilökohtaiset pankkitunnukset tunnistautumiseen ja noin 5 minuuttia aikaa tietojesi täydentämiseen

aloita-sijoittaminen
1.-tervetuloa-sijoittamaan

2. Täydennä henkilö ja yhteystietosi sekä vastaa muutamaan sijoituskokemustasi yms. kartoittavaan kysymykseen

3.-sijoittajan-taustakartoitus

3. Allekirjoita lainapalvelusopimus sähköisesti ja tee alkusijoituksesi siirto verkkomaksulla sijoitustilillesi

Luettuasi ja hyväksyttyäsi lainapalvelusopimus pääset siirtämään ensimmäisen sijoitussumman sijoitustilillesi. Olet siis jo askeleen päässä ensimmäistä lainasijoitustasi.

5.-alkusijoitus

4. Lainasijoittamisen aloittaminen

Voit sijoittaa palveluun siirtämäsi summan joko valikoiden yksitellen haluamasi lainansaajat kohdassa "Sijoita lainoihin" tai käyttämällä apuna laina-allokaattoria. Järjestelmä tarjoaa automaattisesti lainanhakijoille sijoittajien tekemät lainatarjoukset aina järjestyksessä halvimmasta kalliimpaan korkotarjoukseen. Vertaislainaamisessa kaikki voittaa.


6.-laina-allokaattoriJouni Hintikka


Kirjoittaja on Fellow Finance Oy:n toimitusjohtaja Jouni Hintikka, jolla on yli 15-vuoden kokemus pankki-, rahoitus- ja varainhoitotoiminnasta useista eri Euroopan maista. Lue lisää Suomen kokeneimmasta vertaislainapalvelun tiimistä..

Halutessasi lisää tietoa vertaislainapalvelustamme ja lainasijoittamisesta, ota yhteyttä asiakaspalveluumme joko sähköpostitse: asiakaspalvelu(at)fellowfinance.fi tai puhelimitse 0203 80101. Kerromme mielellämme lisää.