5.2.2018 08:00

Banco BNI Europa laajentaa toimintaansa Euroopassa Fellow Financen avulla

Banco BNI Europa on ensimmäisenä eurooppalaisena pankkina aloittanut sijoittamisen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Financessa. Banco BNI Europa lainaa jatkossa Fellow Financen kautta pohjoismaisiin ja keskieurooppalaisiin kuluttaja- ja yrityslainoihin.

"Nykyaikaiset pankit laajenevat ja kasvavat kumppanuuksilla. Fellow Financen markkinapaikka mahdollistaa nopean sisäänpääsyn sijoittamaan pohjoismaisiin ja keskieurooppalaisiin kuluttaja- ja yrityslainoihin. Nyt Banco BNI Europa pääsee hajauttamaan tasettaan suomalaisiin ja saksalaisin lainoihin helposti sekä kustannustehokkaasti. Esimerkiksi pankin ei tarvitse perustaa omaa kallista operatiivista organisaatiota uusille markkinoille, vaan pankki pääsee tehokkaasti tarjoamillemme lainamarkkinoille täysin digitaalisesti platformimme avulla. Tämä on myös hyvä esimerkki, miten pankit voivat hyödyntää kaltaistamme fintech-yritystä ydinliiketoiminnassaan", sanoo Jouni Hintikka, toimitusjohtaja Fellow Finance Oyj.

"Sijoittaminen Fellow Financen välityksellä kuluttaja- ja yrityslainoihin tarjoaa meille loistavan mahdollisuuden laajentaa toimintaamme vaivattomasti ja olemme erittäin tyytyväisiä Fellow Financen ammattimaiseen ja analyyttiseen osaamiseen lainamarkkinoilla", toteaa Pedro Pinto Coelho, hallituksen puheenjohtaja Banco BNI Europa.

Banco BNI Europa on rakentanut 14 eurooppalaisen fintech-edelläkävijän kanssa kumppanuusverkoston. Pankki kasvoi 41 prosenttia vuodesta 2016 ja pankin taseen loppusumma ylitti 500 miljoonaa euroa. Kasvun taustalla on erityisesti keskittyminen innovatiivisiin tuotteisiin.

Lisätietoja:

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja Fellow Finance Oyj
Puh. 040 5855 009, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Banco BNI Europa, Pedro Carvalheiro
Puh. +351 309 307 830, email: pedro.carvalheiro@bnieuropa.pt

Banco BNI Europa:

Banco BNI Europa lanseerattiin heinäkuussa 2014 ja on nyt Portugalin nopeimmin kasvava verkkopankki. Pankki pyrkii haastamaan perinteisen pankkisektorin strategisten kumppanuuksiensa avulla ja ketterien fintech-yritysten kanssa. Keskeistä strategiassa on nopea laajentuminen uusille markkinoilla käyttäen hyväksi fintech-yritysten tarjoamaa edistyksellistä teknologiaosaamista ja kustannustehokkuutta. Tämä strateginen suuntaus antaa pankille mahdollisuuden vahvistaa itsensä ”Challenger-pankiksi”, joka perustuu avoimeen arkkitehtuuriin ja erilaistumiseen. Tämä mahdollistaa myös pankin erottautumisen uuden diginatiivin sukupolven mielikuvissa ja jatkamaan merkittävää kasvua jatkossa.