25.11.2014 09:21

Fellow Finance tarjoaa vertaislainoille jälkimarkkinat – lainasijoitusten likviditeetti ja riskien hajauttaminen paranee entisestään

Fellow Finance vertaislainapalvelu avaa vertaislainoille jälkimarkkinat. Nyt lainaa antaneen sijoittajan on mahdollista tarjota vertaislainasijoituksensa toiselle palvelua käyttävälle sijoittajalle ostettavaksi ja siten muuttaa lainasijoituksensa rahaksi aiempaa nopeammin ja joustavammin Fellow Financen verkkopalvelussa. Palvelu mahdollistaa likvidien ja markkinaehtoisten jälkimarkkinoiden syntymisen sekä riskien hajauttamisen sijoittajalle nyt myös aktiivisiin lainoihin. Palvelun jälkimarkkinatoiminnallisuus esiteltiin Euroopan suurimmassa P2P ja Online Lending tapahtumassa Lenditissä Lontoossa 17.11. ja 19.11. Slushissa Helsingissä.

Yhtenä vertaislainasijoittamisen haasteena on mainittu pitkät 2-4 vuoden laina-ajat. Kauppapaikan puuttumisen takia lainasijoittaja on joutunut odottamaan pääomien ja korkojen palautumista lainojen lyhennysohjelmien mukaisesti keskimäärin 30 kuukautta. Tämä on nostanut joidenkin säästäjien ja sijoittajien kynnystä sijoittaa useamman vuoden mittaisiin lainoihin.

Fellow Financen palvelun avanneet lainasijoittajat voivat nyt lainata rahaa toisille suomalaisille yksityishenkilöille vaivattomasti jo ennestään rajatulla luottotappioriskillä sekä tarjota vertaislainasijoituksiaan toisille palvelua käyttäville sijoittajille. Jälkimarkkinatoiminnallisuus avaa vertaislainasijoittamisen pullonkauloja ja mahdollistaa lainasijoitusten tekemisen lyhyemmälläkin sijoitushorisontilla. Fellow Finance mahdollistaa ensimmäisenä suomalaisena palveluna sijoittajalle mahdollisuuden myydä joko koko lainan tai haluamansa määrän lainasta.

- Olemme erittäin innoissamme viemässä vertaislainasijoittamista seuraavalle tasolle ja aidoksi vaihtoehdoksi kaikille suomalaisille säästäjille ja sijoittajille. Jälkimarkkinat madaltaa edelleen kynnystä kokeilla vertaislainasijoittamista uutena säästö- ja sijoitusmuotona sekä palvelee kaikkia käyttäjiämme. Tavoitteenamme on tehdä palvelustamme maailman johtava vertaislainapalvelu. Tavoitteemme ovat korkealla, mutta verrattaessa palveluamme muihin, huomaa väistämättä tavoitteen olevan saavutettavissa jo lähitulevaisuudessa, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Lisätietoja:
Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oy, puh. 040 5855 009, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Fellow Finance Oy
Suomalainen Fellow Finance Oy tarjoaa lainanhakijalle ja säästöilleen tuottoa etsivälle sijoittajalle aidon vertaislainapalvelun. Vertaislainat ovat kuluttajien välisiä kuukausittain lyhennettäviä lainoja. Fellow Finance on yksi Euroopan edistyksellisimmistä ja nopeimmin kasvavista palveluista. Yhtiö on perustettu vuonna 2013 ja palvelulla on jo yli 12.000 käyttäjää.