07.08.2017 05:08

Yrityksille uusi rahoituskanava ja sijoittajille lyhytaikainen sijoitusmuoto

- Fellow Finance on avannut yrityksille uuden laskurahoituspalvelun, mikä mahdollistaa yritysten myyntisaamisten muuttamisen välittömästi rahaksi.
- Laskurahoituspalvelussa yritys saa yksittäistä myyntisaamista eli laskua vastaan rahoituksen Fellow Financen palvelua käyttäviltä sijoittajilta ja näin laskusta nopeasti rahat käyttöön yrityksen kassaan.
- Fellow Finance tarjoaa ensimmäisenä ja nyt Euroopan monipuolisimpana joukkorahoituspalveluna yrityksille pitkäaikaisia yrityslainoja ja lyhytaikaista laskurahoitusta sekä kuluttajille vertaislainapalvelua Suomessa ja Puolassa.

Pienet ja keskisuuret yritykset saivat uuden joustavan rahoituskanavan perinteisten yrityslainojen rinnalle Fellow Financen avattua laskurahoituspalvelun. Fellow Financen verkkopalvelussa yritys lataa vain myyntilaskunsa palveluun ja saa laskulle heti rahoitustarjouksen. Hyväksyttyään rahoitustarjouksen, yritys saa rahat laskustaan välittömästi käyttöönsä. Tämä helpottaa olennaisesti pitkistä, jopa 60 päivän, maksuajoista kärsiviä yrityksiä käyttöpääomatarpeissaan.

"Myyntisaamisten eli laskujen rahoittaminen on yrityksille helpoin ja järkevin tapa saada käyttöpääomaa. Laskun rahoittamalla tehdystä työstä tai toimitetusta tuotteesta yritys saa heti rahansa, mikä nopeuttaa rahankiertoa ja tukee yrityksen kasvua. Teknologisesti yritysrahoituspalvelumme on edelläkävijä verrattuna perinteisiin palveluihin ja muihin toimijoihin Euroopassa.", kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Laskurahoituspalvelujen ja erilaisten vaihtoehtoisten pääomakanavien tarve on kasvanut nopeasti viime vuosina suurten yhtiöiden venyttäessä maksuaikojaan, pankkirahoituksen saannin vaikeutuessa PK-yrityksissä ja yritystoiminnan muuttuessa yhä enemmän palvelujen tarjoamiseen. Vuonna 2016 laskurahoitus- ja factoringmarkkina Euroopassa yksin oli noin 1500 mrd. euroa kasvaen 6,2% edellisestä vuodesta (lähde: The EU Federation for the Factoring and Commercial Finance Industry (EUF))

Yritysasiakkaille uusi yritysportaali rahoitusasioiden hoitoon

Yritysasiakkaille avattu Fellow Finance yritysrahoitusportaali yhdistää kaksi suosittua rahoitusvaihtoehtoa, yrityslainat ja laskurahoituksen, samaan verkkopalveluun. Fellow Financen yritysasiakkaalla on mahdollisuus hakea yrityslainaa, rahoittaa laskujaan, luoda raportit ja tarkastella reaaliajassa omaa yrityslaina- ja laskurahoitustilannettaan Fellow Financen yritysportaalissa.

Sijoittajille lyhytaikainen ja korkeakorkoinen sijoitusmuoto

Uuden yritysrahoitusportaalin myötä sijoittajille avattiin mahdollisuus sijoittaa jatkossa yrityslainojen lisäksi lyhytaikaisiin, 14-90 vuorokauden, yritysten myyntisaamisiin eli laskuihin. Laskurahoitus tarkoittaa Fellow Financella sitä, että yrittäjä tarjoaa laskunsa markkinapaikalle sijoittajien rahoitettavaksi. Fellow Finance luottoluokittelee rahoitettavaksi syötetyn laskun yritysasiakkaansa ja laskun saajan julkisten riskiluokitusten yms. tietojen perusteella. Fellow Financen tekemään laskun luottoluokitukseen vaikuttaa lisäksi Fellow Financen yritysasiakkaan mahdollinen aiempi maksuhistoriatieto sekä mahdolliset takaaja- ja vakuustiedot. Luottoriski rahoitettavan laskun saajasta ei siirry sijoittajalle vaan se säilyy laskunsa rahoittavalla yrityksellä. Sijoittajalla on luottoriski laskurahoitusta käyttävästä yrityksestä. Keskimäärin kuukauden mittaisten laskurahoitusten vuotuiset korot sijoittajille liikkuvat 6-10% välillä.

Kirjaudu sijoittajapalveluun ja avaa allokaattori laskurahoitukselle

Fellow Finance – Crowdfunding for People and Businesses

Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin ja ensimmäinen euroalueen joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalvelua kuluttajille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille. Fellow Finance on välittänyt rahoitusta 147 milj. eurolla ja palvelulla on 224 000 käyttäjää 43 eri maasta. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja finanssitalo Taaleri Oyj:n omistama suomalainen osakeyhtiö