18.6.2018 13:00

Fellow Finance laajenee Ruotsiin

Fellow Finance tuo ruotsalaisille kuluttajille uuden rahoituskanavan perinteisen pankkirahoituksen rinnalle sekä sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa ruotsalaisiin lainoihin.

Aluksi Fellow Finance tarjoaa palveluaan Ruotsissa yksityisille lainanhakijoille ja sijoittajille. Tulevaisuudessa palvelu on tarkoitus avata myös yrityksille.

”Olemme innoissamme Ruotsin avaamisesta. Ruotsin markkinalle laajentuminen on osa strategiaamme ja seuraava askel tavoitteessamme kasvaa Euroopan johtavaksi joukkorahoitus- ja vertaislaina-alustaksi. Näemme Ruotsissa hienon mahdollisuuden tuoda suoran rahoittamisen edut sekä lainanhakijoille että sijoittajille”, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Fellow Finance on ainoa joukkorahoituspalvelu, jossa sijoittaja pystyy saman alustan kautta tekemään helposti sijoituksia sekä yritysrahoitukseen että kuluttajarahoitukseen useissa eri maissa ja näin saamaan sijoituksilleen entistä kattavamman hajautuksen. Tavoitteena on muuttaa perinteinen pankkitoiminta suoraan lainaamiseen ihmisten ja yritysten välillä.

”Teemme lainaamisesta ja sijoittamisesta yksinkertaista, luotettavaa ja läpinäkyvää. Verrattuna perinteisiin pankkeihin ja rahoituslaitoksiin lainanhakija pystyy Fellow Financen palvelussa kilpailuttamaan lainansa tuhansien sijoittajiemme kesken, mikä takaa lainanhakijalle aina parhaan mahdollisen korkotarjouksen. Sijoittajat pystyvät puolestaan sijoittamaan hajautetusti suoraan yksityishenkilöiden ja yritysten lainoihin”, Hintikka jatkaa.

Perustamisestaan vuodesta 2014 lähtien Fellow Finance on välittänyt yli 270 miljoonaa euroa rahoitusta sijoittajien ja lainanhakijoiden välillä ja on Pohjoismaiden suurin lainapohjainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu (lähde: Altfi). Fellow Finance palvelee rahoitusta hakevia Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa. Sijoittajia on 50 maasta.

”Nopea kasvumme on osoitus siitä, että asiakasystävälliselle ja läpinäkyvälle palvelulle on suuri kysyntä kaikilla markkinoilla. Rahoitusta kauttamme hakeneet ovat arvostaneet helppoa tapaa kilpailuttaa lainansa. Sijoittajat puolestaan ovat olleet tyytyväisiä mahdollisuuteen sijoittaa vaihtoehtoiseen sijoitusmuotoon, mikä ei korreloi perinteisten osake- ja korkosijoitusmuotojen kanssa”, Hintikka toteaa.

Vertaislainapalvelun tarjoaminen edellyttää Ruotsissa maksulaitoksen toimilupaa. Fellow Finance on Suomen Finanssivalvonnan valvoma maksulaitos ja tarjoaa nyt palveluaan rajan yli EU-alueella ja on rekisteröity Ruotsin Finanssivalvonnan (Finansinspektionen) valvottavien yhtiöiden rekisteriin (Företagsregistret).

Lisätietoja:

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oyj, Puh. 040 5855 009, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Fellow Finance - Crowdfunding for People and Businesses

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin ja ensimmäinen euroalueen joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalvelua kuluttajille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille. Fellow Finance on välittänyt rahoitusta yli 270 milj. eurolla ja palvelulla on 370 000 käyttäjää 50 eri maasta. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.