11.4.2016 07:00

Fellow Finance avasi vertaislainapalvelun Puolassa

Suomalainen vertaislainapalvelu Fellow Finance on avannut palvelunsa myös puolalaisille lainanhakijoille. Puolalaiset voivat nyt hakea rahoitusta Fellow Financen sijoittajilta. Fellow Financen sijoittajille tämä avaa uuden mahdollisuuden sijoittaa ja hajauttaa maantieteellisesti kuluttajaluottoihin sekä sijoittaa kahdella eri valuutalla yhden verkkopalvelun välityksellä. Useilla markkinoilla ja eri valuutoilla toimiminen mahdollistaa Fellow Financen laajentumisen muihin uusiin markkinoihin joustavasti. Fellow Finance palvelee nyt Suomen ja Puolan lisäksi vertaislainapalvelun käyttäjiään 28 maassa.

"Puola on valtava 38 miljoonan ihmisen ja vaurastuvan kuluttajan markkina. Puolan talous on yksi Euroopan nopeimmin kasvava ja kuluttajien käyttäytyminen muuttuu nopeasti. Verkkokaupassa ja digitaalisten finanssipalveluiden käytössä olemme nähneet jatkuvaa nopeaa kasvua viimeisten neljän vuoden ajan. Puolan markkinan avaaminen tekee Fellow Financesta aidosti kansainvälisen palvelun, jolla sijoittajat voivat tehdä sijoituksia suoraan kuluttajaluottoihin maantieteellisesti hajauttaen useissa eri valuutoissa. Tämä on vasta alkusoittoa tehdessämme Fellow Financesta suurimman vertaislainapalvelun Euroopassa ja tämä todistaa palvelumme joustavuuden sekä skaalautumisen minne tahansa mielenkiintoiseen markkinaan" sanoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Fellow Financen sijoittajat voivat aloittaa sijoittamisen puolalaisiin lainoihin helposti joko käyttämällä hajauttamisen apuna laina-allokaattoria tai sijoittamalla yksittäisiin lainoihin samalla tapaa kuin sijoittamalla suomalaisiin lainoihin. Suurimmat erot suomalaiseen lainamarkkinaan tällä hetkellä ovat, että Puolassa maksamattomien lainojen takaisinostohintaa ei ole vielä vahvistettu ja puolalaisiin lainoihin sijoitetaan paikallisessa valuutassa, eli złoteissa. Institutionaaliset ja ammattimaiset sijoittajat voivat käyttää sijoittamisen apuna Fellow Financen Order API:a sekä suomalaisiin että puolalaisiin lainoihin sijoittaessaan.

"Palvelumme käyttäjät ovat olleet jo erittäin kiinnostuneita sijoittamaan Puolan markkinaan. Tulemme kasvattamaan Puolan volyymeja ja jatkamaan valmisteluja useiden muiden markkinoiden avaamiseksi myöhemmin tänä vuonna." Hintikka jatkaa.

Lisätietoja

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja
Fellow Finance Oyj
Tel. +358 40 5855 009
jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Fellow Finance Oyj lyhyesti

Fellow Finance Oyj on suomalainen finanssiteknologia-alan yritys, joka kehittää ja ylläpitää Euroopan edistyksellisintä vertaislainapalvelua. Fellow Financen palvelun välityksellä sijoittajat rahoittivat suomalaisia kuluttajia tammi-maaliskuussa 2016 yhteensä 8,6 miljoonalla eurolla, mikä oli lähes 70% koko vertaislainamarkkinasta Suomessa. Rekisteröityneitä palvelun käyttäjiä on jo 28 maasta ja palvelusta on haettu lainaa 1,4mrd. eurolla.