27.2.2017 09:49

Ennätykselliset 100 miljoonaa euroa välitetty lainaa

Fellow Finance on ensimmäisenä Pohjoismaisena joukkorahoituspalveluna välittänyt palvelua käyttäviltä sijoittajiltaan lainansaajille yli 100 miljoonalla eurolla lainoja. Tämä tapahtui vain hieman yli kolmessa vuodessa. Samassa ajassa lainoja on haettu 790.794 kpl yhteensä 3,6 miljardilla eurolla.

Kolmessa vuodessa Pohjoismaiden suurimmaksi

100 euroa lainaa välitetty

Fellow Finance palvelua käyttävät sijoittajat ovat saaneet keskimäärin 11% korkotuottoa vuosittain. Lainamuotoinen joukkorahoitus onkin todennäköisesti varmin joukkorahoituksen eri muodoista saada sijoituksilleen tasaisesti hyvää tuottoa. Fellow Finance välitti lainoja vuonna 2016 noin 50 milj. eurolla kuluttajille Suomeen ja Puolaan sekä PK-yrityksille Suomessa. Suomessa Fellow Financen markkinaosuus oli vuonna 2016 yli 30% koko joukkorahoitusmarkkinasta (lähde: Valtiovarainministeriö). Sekä vertaislainaaminen että yritysten lainamuotoinen joukkorahoitus kasvavat edelleen nopeasti pankkirahoitusta täydentävänä rahoitusmuotona.

Lisätietoja:
Jouni Hintikka
toimitusjohtaja
Fellow Finance Oyj
Puh. 040 5855009

Fellow Finance – Crowdfunding for People and Businesses

Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin ja ensimmäinen euroalueen joukkorahoituspalvelu, joka tarjoaa sekä vertaislainapalvelua kuluttajille että lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille. Fellow Finance on välittänyt lainoja yli 100 milj. eurolla ja palvelulla on 170 000 käyttäjää 43 maasta. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja finanssitalo Taaleri Oyj:n omistama suomalainen osakeyhtiö.