21.9.2018 15:30 LEHDISTÖTIEDOTE

POHJOISMAIDEN JOHTAVA¹ JOUKKORAHOITUSYHTIÖ FELLOW FINANCE SUUNNITTELEE LISTAUTUMISTA NASDAQ FIRST NORTH FINLAND -MARKKINAPAIKALLE

EI JULKISTETTAVAKSI TAI LEVITETTÄVÄKSI SUORAAN TAI VÄLILLISESTI YHDYSVALTOIHIN, KANADAAN, UUTEEN-SEELANTIIN, AUSTRALIAAN, JAPANIIN, HONGKONGIIN, SINGAPOREEN TAI ETELÄ-AFRIKKAAN TAI MIHINKÄÄN MUUHUN VALTIOON, JOSSA LEVITTÄMINEN TAI JULKISTAMINEN OLISI LAINVASTAISTA.

Fellow Finance Oyj ("Fellow Finance” tai "Yhtiö") ilmoittaa tänään, että se suunnittelee listautumisantia (”Listautumisanti”) ja osakkeidensa listaamista Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle (”Listautuminen”).

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu ja vuonna 2014 toimintansa aloittanut kansainvälisesti toimiva, kasvuhakuinen joukkorahoituspalveluita tarjoava fintech-konserni. Yhtiö on erikoistunut tarjoamaan perinteiselle pankkirahoitukselle vaihtoehtoisia rahoitus- ja sijoitusratkaisuja yksityishenkilöille ja yrityksille. Yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisin sen tarjoamista palveluista on Yhtiön ylläpitämä Pohjoismaiden johtava lainamuotoinen joukkorahoitusalusta². Konserniin kuuluvat yhtiöt ovat toimintahistoriansa aikana välittäneet vertaislainoja kuluttajille, lainamuotoista joukkorahoitusta yrityksille sekä laskurahoitusta yrityksille yhteensä yli 295 miljoonalla eurolla³ palvellen yli 430 000 käyttäjää noin 50 eri maasta. Fellow Financen liikevaihto syntyy pääasiassa välityspalkkioista ja kuukausittaisista tilinhoitopalkkioista. Taaleri Oyj on Yhtiön suurin omistaja 45,7 prosentin omistusosuudella ennen suunniteltua Listautumisantia.

Vuonna 2017 Fellow Financen liikevaihto kasvoi 55 prosentilla edellisvuodesta ja oli 8,7 miljoonaa euroa. Hyvä kehitys jatkui vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla liikevaihdon kasvaessa 43 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta.

Suunnitellun Listautumisannin ja Listautumisen tavoitteena on kansainvälisen kasvun ja toiminnan laajentamisen rahoittaminen. Lisäksi Listautumisella tavoitellaan osakkeenomistajien määrän kasvattamista, Yhtiölle pääsyä pääomamarkkinoille sekä Yhtiön osakkeen likviditeetin ja Yhtiön tunnettuuden lisäämistä. Listautuminen mahdollistaa myös osakkeiden tehokkaamman käytön esimerkiksi maksuvälineenä mahdollisissa yrityskaupoissa sekä henkilöstön palkitsemisessa. Yhtiön Listautumisannista hankkimien bruttotuottojen arvioidaan olevan yhteensä noin 10,0 miljoonaa euroa ennen suunniteltuun Listautumisantiin liittyviä palkkioita ja kuluja.

Institutionaaliset sijoittajat, jotka ovat tietyt OP-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, tietyt SP-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot ja Prior&Nilsson Fond och Kapitalförvaltning AB ovat antaneet etukäteiset merkintäsitoumukset ja sitoutuneet tulemaan ankkurisijoittajiksi suunniteltuun Listautumisantiin. Lisäksi Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Kai Myllyneva ja hallituksen jäsenet Esa Laurila ja Jorma Alanne ovat antaneet etukäteiset merkintäsitoumukset merkitä osakkeita Listautumisannissa. Etukäteisten merkintäsitoumusten yhteismäärä on noin 4,6 miljoonaa euroa.

Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka kommentoi:

”Olemme luoneet edistyksellisen digitaalisen markkinapaikan, jossa yhdistämme rahoitusta tarvitsevat yritykset ja yksityishenkilöt Suomessa, Ruotsissa, Saksassa ja Puolassa globaaliin, tuottohakuiseen sijoittajakuntaan. Lainaajille välitämme markkinaehtoisia kuluttajalainoja ja yrityslainoja sekä markkinaehtoista laskurahoitusta. Sijoittajille palvelumme mahdollistaa varojen hajauttamisen vaihtoehtoiseen omaisuusluokkaan kuluttomasti ja vaivattomasti.

Joukkorahoitusala on kasvanut voimakkaasti sekä globaalisti että Euroopassa . Näemme markkinoilla useita kasvun ajureita - muun muassa teknologian kehittymisen tuomat mahdollisuudet, alustatalouden esiinmarssin useilla liiketoiminta-alueilla, koneoppimisen kehittymisen tuomat mahdollisuudet, perinteisten sijoitusmuotojen alhaiset tuotto-odotukset sekä palvelujen helppokäyttöisyyttä ja nopeaa saatavuutta suosivat kuluttajatrendit.

Haluamme jatkossakin kasvaa voimakkaasti ja kannattavasti tässä kiihtyvässä markkinamurroksessa sekä nousta Euroopan johtavaksi joukkorahoituspalveluksi.”

Lataa koko tiedote

Lisätietoja: Jouni Hintikka, jouni.hintikka@fellowfinance.fi, puh. 0405855009

¹ Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna 4.9.2018. Lähde: Altfi Data (tiedot haettu 4.9.2018).
²Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna 4.9.2018. Lähde: Altfi Data (tiedot haettu 4.9.2018).
³Välitetyn rahoituksen määrässä on huomioitu Yhtiön tytäryhtiön Lainaamo Oy:n kesäkuusta 2013 lähtien välittämä rahoitus sekä Fellow Financen välittämä rahoitus palvelun käyttöönotosta maaliskuusta 2014 lähtien. Toukokuusta 2015 lähtien, Lainaamon tullessa osaksi konsernia, on Lainaamon kautta haetut lainat käsitelty ja hallinnoitu Fellow Financen alustalla.