23.8.2019 08:00 YHTIÖTIEDOTE

Fellow Financen kasvu jatkui strategian mukaisesti: liikevaihto kasvoi 29,6%

1.1.-30.6.2019 yhteenveto

Toimitusjohtaja Jouni Hintikka: Alkuvuosi oli perustusten rakentamista tuleville vuosille

Alkuvuonna 2019 jatkoimme kasvuamme tarjoten teknologiallamme sekä kuluttajille että yrityksille markkinapaikan, josta voi hakea lainaa markkinaehtoisesti tuhansilta sijoittajiltamme. Samalla sijoittajamme saivat ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa suoraan kulutusluottoihin useilla eri markkinoilla ja suomalaisiin yrityslainoihin sekä laskurahoitukseen.

Kasvava yritysasiakkaidemme määrä osoitti myös, että helppokäyttöinen ja tehokas teknologiamme mahdollistaa sellaistenkin yritysten palvelemisen, jotka kokonsa vuoksi voivat olla perinteisten pankkien ja rahoitusyhtiöiden osalta alipalveltuja. Näin ollen olimme osaltamme täydentämässä ja tehostamassa rahoitusmarkkinaa sekä parantamassa pienten ja keskisuurten yritysten rahoitusvaihtoehtoja.

Tammikuussa 2019 avasimme viidennen lainamarkkinanamme Tanskassa ollen näin hyvässä vauhdissa toimiaksemme strategiamme mukaisesti vuonna 2023 kymmenellä eurooppalaisella lainamarkkinalla. Olemme innoissamme tavoitteestamme luoda rajat ylittävä markkinapaikka yritysten ja yksityishenkilöiden käyttöön ja erittäin tyytyväisiä etenemisvauhtiimme.

Liikevaihtomme kasvoi lähes 30% 7,2 milj. euroon ja liikevoittomme oli 1,4 milj. euroa. Palvelumme käyttäjien määrät ja välitettyjen lainojen määrä jatkoivat kasvua. Välitimme lainoja 109 milj. eurolla, jossa kasvua edellisvuoden vastaavaan jaksoon oli 42,5%. Sijoittaja-asiakkaita oli kesäkuun lopussa yli 13.000 noin 60 maasta. Toukokuussa paransimme rahoitusasemaamme laskemalla liikkeelle ensimmäisen joukkovelkakirjalainamme suomalaisille institutionaalisille ja yksityisille sijoittajille. 3 vuoden joukkovelkakirjalaina laskettiin liikkeeseen kiinteällä 5,75% vuotuisella korolla.

Loppuvuoden aikana jatkamme laajentumista uusille markkinoille tarjoten asiakkaillemme uusia rahoitus- ja sijoitusmahdollisuuksia Euroopassa yli rajojen. Jatkamme teknologiamme kehittämistä uudistaaksemme rahoitusmarkkinoita luoden samalla perustaa tulevien vuosien liiketoimintatavoitteidemme saavuttamiseksi tarjoten samalla asiakkaillemme monipuoliset rahoitusvaihtoehdot ja sijoittajillemme kilpailukykyistä korkotuottoa muihin korkoinstrumentteihin verrattuna.

Lue tiedote kokonaisuudessaan täältä.

Lataa tiedote


Lisätietoja:
Jouni Hintikka
toimitusjohtaja, Fellow Finance Oyj
puh. +358 40 585 5009
jouni.hintikka@fellowfinance.fi

Hyväksytty neuvonantaja:
Evli Pankki Oyj, puh. +358 40 579 6210

Fellow Finance lyhyesti

Fellow Finance Oyj on vuonna 2014 toimintansa aloittanut kansainvälisesti toimiva, kasvuhakuinen joukkorahoituspalveluita tarjoava fintech-konserni. Yhtiön liiketoiminnan kannalta keskeisin sen tarjoamista palveluista on Yhtiön ylläpitämä Pohjoismaiden johtava¹ lainamuotoinen joukkorahoitus- ja vertaislaina-alusta, jota on käyttänyt jo yli 680 000 asiakasta noin 60 maasta. Fellow Finance Oyj:llä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa ja yhtiö on listattu Nasdaq First North Finland -markkinapaikalle. Yhtiöllä on noin 2800 osakkeenomistajaa.

¹Välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna. Lähde: Brismo Market Data (tiedot haettu 22.8.2019)