19.12.2017 16:49

Kasvun ja tuoton vuosi 2017

Vuosi 2017 on ollut meillä Pohjoismaiden suurimmassa joukkorahoituspalvelussa kasvun ja kehityksen aikaa. Olemme muun muassa lanseeranneet sijoittajillemme kaksi uutta sijoituskohdetta, kehittäneet sijoittajan verkkopalveluamme ja saaneet ensimmäisenä suomalaisena joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluja tarjoavana yhtiönä maksulaitoksen toimiluvan Finanssivalvonnalta. Toimilupamme viitoittaa joukkorahoitus- ja vertaislainatoimialaa aiempaa selkeämpää toimintaympäristöön sekä vahvistaa sijoittajien ja suuren yleisön luottamusta tarjoamaamme vaihtoehtoista rahoitus- ja sijoitusmuotoa kohtaan.

Sijoittajamme ovat saaneet palvelussamme tasaista ja korkeaa keskimäärin 10 % vuotuista tuottoa. Tarjoamme myös sinulle helpon tavan sijoittaa joukkorahoitus- ja vertaislainoihin veloituksetta. Miksi lainata rahaa pienellä korolla pankille, kun nyt voit tehdä sen suoraan itse korkeammalla korolla?

yhteenveto 2017

Tärkeitä virstanpylväitä vuonna 2017

Sijoittajille kaksi uutta sijoituskohdetta

Avasimme tämän vuoden syyskuussa sijoittajillemme mahdollisuuden sijoittaa saksalaisiin vertaislainoihin yhteistyössä Wirecard Bankin kanssa. Saksan markkinan avaaminen on osa strategiaamme tarjota sijoittajillemme mahdollisuuden sijoittaa joukkorahoitus- ja vertaislainoihin laajasti hajautetulla maantieteellisellä riskillä. Palvelussamme on mahdollista sijoittaa nyt suomalaisten pitkäaikaisten ja lyhytaikaisten yrityslainojen lisäksi suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin.

Toisena uutena sijoituskohteena avasimme elokuussa sijoittajillemme mahdollisuuden sijoittaa yritysten lyhytaikaisiin, 14-90 vuorokauden, myyntisaamisiin eli laskuihin. Käytännössä laskurahoituksessa yritys hakee lyhytaikaista yrityslainaa myyntilaskuansa vastaan. Sijoitetun pääoman nopea kiertonopeus hyvällä vuotuisella korkotuotolla tekee laskurahoituksesta eli lyhytaikaisesta yrityslainasta mielenkiintoisen sijoituskohteen. Tähän mennessä laskurahoituksessa keskimääräinen laina-aika on ollut noin 30 päivää ja keskimääräinen vuotuinen korkotuotto yli 7%. Korkotuotto on ollut hyvä verrattuna mihinkään muuhun tarjolla olevaan lyhytaikaiseen korkosijoitusvaihtoehtoon.

Aloita sijoittaminen ilmaiseksi yrityslainoihin ja/tai vertaislainoihin

Uutena sijoittajana        Vanhana sijoittajana

Lainaturvavakuutus luottotappioriskin pienentämiseen

Fellow Finance ja maailman johtava vakuutusyhtiö AXA aloittivat yhteistyön tarjoamalla Fellow Financen lainanhakijoille mahdollisuuden turvata lainansa lainaturvavakuutuksella työttömyyden, pitkäaikaisen työkyvyttömyyden (sairausloma) ja kuoleman varalle. Lainaturvavakuutus tuo lainanhakijan turvan lisäksi turvaa sijoittajillemme pienentäen luottotappioriskiä turvaamalla lainansaajien takaisinmaksukykyä laina-aikana myös yllättävissä elämäntilanteissa.

Lisäksi suomalaisissa ja puolalaisissa vertaislainoissa sijoittajan luottotappioriski on rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Tällä hetkellä suomalaiset vertaislainat myydään 70% hinnalla jäljellä olevasta lainan pääomasta perintäyhtiöille ja vastaavasti puolalaiset vertaislainat myydään 30% hinnalla. Yrityslainat sisältävät vähintään yrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein myös reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen.

Uudistunut sijoittajapalvelu

Uudistuneessa sijoittajapalvelussamme sijoittajat pääsevät aiempaa kattavammin ja joustavammin analysoimaan sijoituksiaan sekä vertailemaan lainamarkkinoita keskenään. Tarjoamme sijoittajille muun muassa mahdollisuuden verrata oman lainasalkun tuottoa suhteessa muiden sijoittajien tuottoon sekä pääsyä nähdä reaaliajassa koko markkinapaikan korkotasot ja toteutuneet luottotappiot lainamarkkinoittain. Sijoittajat pääsevät verkkopalvelussamme tutustumaan haettaviin lainahakemuksiin yksityiskohtaisesti ja esimerkiksi rahoitusta hakevan yrityksen viimeisten vuosien tilinpäätöstietoihin.

vertaislainaa vuonna 2017

Sijoittajapalvelumme sisältää myös jälkimarkkinapaikan, jossa sijoittajat voivat myydä lainojaan toisille sijoittajille. Jälkimarkkinoiden avulla sijoittajat voivat myydä osan tai koko lainasalkkunsa halutessaan nopeastikin ja saada näin lainojen kuukausittaista kassavirtaa nopeammin lainoista pääomat tarvittaessa muuhun käyttöön.

Uskallammekin todeta, että palvelumme on tällä hetkellä todennäköisesti vähintään Euroopan edistyksellisin joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu ominaisuuksiltaan tarjoten sijoittajillemme ainutlaatuisen mahdollisuuden sijoittaa lainoihin suurilla volyymeilla. Palvelumme on täysin kuluton markkinapaikka lainahakemuksiin sijoittavalle - ei avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja. Vain jälkimarkkinamyynnissä palkkio on 1% myydyn lainan pääomasta. Lainojen tuotto ei myöskään korreloi merkittävästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten jos et ole vielä sijoittajamme, nyt kannattaa aloittaa tuottava sijoittaminen vertaislainoihin ja yritysten joukkorahoituslainoihin saaden tärkeää hajautusta sijoitussalkullesi.

Kuinka aloitan sijoittamisen?

1. Rekisteröidyt palveluumme ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai hyödyntää allokaattorin automaattisuutta lainavalinnassa apunasi. Allokaattori tekee automaattisesti lainatarjouksia niihin lainahakemuksiin, jotka vastaavat niitä sijoitusehtoja, jotka olet asettanut sijoituksillesi. Suosittelemme sijoittamaan vähintään 100 lainaan riittävän hajautuksen saamiseksi. Saat hajautettua 100 lainaan jo 2500€ sijoitussummalla.

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä sijoitustilillesi. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi edistyksellisellä jälkimarkkinallamme. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

Mikäli kiinnostuit tuottavasta korkosijoittamisesta, mutta sinulla on vielä avoimia kysymyksiä mielessäsi, vastaamme mielellämme kysymyksiisi sähköpostilla osoitteessa: asiakaspalvelu@fellowfinance.fi ja puhelinnumerossa 0203 80101 arkisin kello 9.00 - 17.00. Olet myös tervetullut käymään toimistollamme ja keskustelemaan kanssamme sijoittamisesta palvelussamme. Tuottavaa vuotta 2018!

Suomalainen Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin ja ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta pystyt sijoittamaan vertaislainoihin sekä yrityslainoihin hyödyntäen samaa edistyksellistä verkkopalvelua. Vuoteen 2017 mennessä markkinapaikkamme kautta on välitetty rahoitusta jo yli 194 miljoonalla eurolla yli 270 000 lainanhakijalle yli 6 000 sijoittajalta 43 eri maasta. Markkinapaikallamme voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalo Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolle on myönnetty maksulaitoksen toimilupa Finanssivalvonnalta.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.