22.3.2017 11:35

Markkinaehtoinen korko kaikille, alkaen 5%

Korko ilmentää rahan arvoa, jonka lainansaaja maksaa lainanantajalle ajasta, jolloin raha ei ole hänen käytettävissään. Lainan korko määräytyy, kun lainanantajan ja lainanottajan tarpeet kohtaavat ja rahalle syntyy näin hinta. Raha on arvokkaampi nyt kuin tulevaisuudessa, koska ajan kuluessa rahan arvo laskee hintojen nousun (inflaation) myötä. Inflaation lisäksi perusteena koron veloittamiseen rahalainasta on vaihtoehtoiskustannus. Rahan lainaaja voisi tehdä rahallaan muutakin kuin antaa sen lainaksi, joten tämän vaihtoehdon poissulkemisesta laina-ajalta vaaditaan myös korvaus.

Vertailussa edullisempi jo kuin monet pankit

Kuten Jouni Hintikka mainitsi markkinaraadin haastattelussa, määräytyy lainojen korko palvelussamme aina markkinaehtoisesti. Parhaimman luottokelpoisuusluokan asiakkaat voivat saada lainan 5%:n korolla. Tämä korkotaso ohittaa selkeästi monen pankin tarjoamat korot kulutusluotoissa ja muissa vakuudettomissa lainoissa. Luottokelpoisella asiakkaallamme on luottotiedot kunnossa ja hänellä on säännölliset sekä riittävät tulot haetun lainan takaisinmaksuun. Lisäksi lainan luottoluokitusta voi parantaa lisäämällä yhteishakija lainalle.

Pankkien korkovertailu vakuudettomissa lainoissa 21.3.2017

- Santander: korko 3 kk Euribor + 10,00 %-yksikköä
- Bank Norwegian: korko 8,99-22,49%
- Bigbank:: korko alk. 8,9%
- Resurs Bank: korko 9,64-27,60%
- Collector Bank: korko 9,9-19,9%
- Nordax Bank: korko 7,9-18,9%
- TF Bank: korko 26,4%
- Ferratum Bank: korko 78%

Lähde: pankkien kotisivut

Vertaislainaus joukkorahoittaen tarjoaa helpon tavan kilpailuttaa laina

Vertaislainoissa ja joukkorahoituksessa luottoluokittelemme sekä kuluttaja- että yritysasiakkaat heidän antamiensa tietojen ja julkisista rekistereistä saatujen tietojen perusteella. Näin sijoittaja voi paremmin arvioida luottoluokituksen mukaan sijoituksen riskiä ja asettaa vaatimansa korkotaso lainalle. Toisaalta lainanhakija voi myös päättää, onko hän valmis ottamaan rahoitusta tarjotulla hinnalla. Mikäli lainanhakija pitää lainatarjouksia liian korkeina, voi hän jäädä odottamaan parempia tarjouksia muilta lainanantajilta. Lainanhakijalle lainaamaan pääsevät mukaan ainoastaan sijoittajat, jotka tarjoavat halvinta lainaa suhteessa muihin sijoittajiin. Näin lainalle määräytyy aina markkinaehtoinen korko kyseisen lainanhakijan arvioidun luottoriskin perusteella. Tämä markkinaehtoinen ja huutokauppaperiaatteella toimiva lainojen hinnoittelu toimii myös Fellow Financen välittämissä yritysten joukkorahoituslainoissa.

Vertaislainaa antamalla voit saada pankkien tuotot

Pankin korkokate muodostuu otto- ja antolainauksen korkotuoton sekä korkokulun erosta. Ts. tallettajan tilivaroille maksettavan koron sekä annettujen lainojen koron erosta. Esimerkiksi ulkomaiset pankit maksavat tallettajan tilille 1-2% vuotuista korkoa ja saavat vastaavasti antamistaan vakuudettomista lainoista edellä korkovertailussa mainitusti 10-20% vuotuista korkotuottoa.

Fellow Financen palvelussa vertaislainaa antamalla, kuka tahansa sijoittaja tai säästäjä, voi toimia kuten pankki ja saada lainaksi antamilleen rahoilleen korkeaa korkotuottoa.