8.8.2018 06:54

Mikä vaihtoehdoksi pankkitilillä makaavalle rahalle

Talouselämän (07.04.2018) mukaan suomalaisilla kotitalouksilla lepää huimat 87 miljardia euroa talletuksina erilaisilla käyttö- ja säästötileillä. Tuottonäkökulmasta katsottuna pankkitilille säästäminen ei ole järkevää nykyisten nollakorkojen aikana, jolloin pienikin inflaatio syö säästöjen ostovoimaa. Esimerkiksi Taloustaito (07.08.2018) raportoi vuoden määräaikaistalletuksen tuoton olleen keskimäärin vain 0,27% elokuussa 2018, mikä tarkasteluaikavälillä tarkoittaa, että rahan arvo on keskimääräisesti tileillä laskenut. Kun otetaan huomioon kesäkuun inflaatio (1,20%) ja lähdevero (30%), nollatulokseen tarvittavan vuosituoton pitäisi olla 1,71% laskee Taloustaito.

Määräaikaistalletus 10 000 euroa, vuosikorkotarjoukset 1.8.2018

6 kk 12 kk 24 kk
Aktia Pankki 0,10% 0,10% 0,10%
Bigbank 0,90% 1,25% 1,45%
Danske Bank 0,05% 0,10% 0,15%
Evli Pankki Ei tarjousta 0,10% 0,15%
Handelsbanken Ei tarjousta Ei tarjousta Ei tarjousta
Hypo 0,30% 0,30% 0,30%
Nooa Säästöpankki 0,10% 0,30% 0,30%
Nordea Ei tarjousta 0,05% 0,05%
OP Helsinki Ei tarjousta 0,15% 0,15%
S-Pankki Ei tarjousta Ei tarjousta Ei tarjousta
Suupohjan Op (POP) Ei tarjousta 0,10% 0,15%
Ålandsbanken Ei tarjousta 0,20% Ei tarjousta
Keskimäärin kaikki 0,12% 0,22% 0,24%

Lähde: www.taloustaito.fi/Rahat/10-000-euroa-pankkiin-maaraajaksi--milta-nayttaa-korko/

Ansaitse rahaa kuin pankki

Tavallinen pankkitoiminta perustuu logiikkaan, jossa pankki kerää talletuksia asiakkailtaan ja lainaa heiltä saamansa rahat eteenpäin jakaen tallettajille vain pienen osan rahan tuotosta, ts. asiakkaiden saama talletuskorko on pienempi kuin pankin saama lainakorko. Pankkitilillä käyttämättömänä ja usein tuottamattomana lepäävä raha on käytännössä asiakkaiden antamaa lainaa pankille pankkitoiminnan kuten kuluttaja- ja yritysrahoituksen hoitamiseen.

Suomalainen Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka verkkopalvelussa tavalliset suomalaiset voivat hakea ja antaa lainaa toisillensa eli käytännössä palvelun käyttäjät voivat toimia kuten pankki. Säästäjä / sijoittaja ja lainanhakija kohtaavat palvelun kautta markkinapaikalla, jossa säästäjä voi määritellä haluamansa koron säästöilleen ja saada saadun korkotuoton kokonaisuudessaan itselleen. Jokainen lainanhakija analysoidaan Fellow Financen avulla huolellisesti, jotta heillä on säännölliset tulot päivittäisiin menoihin sekä haetun lainan takaisinmaksuun, eikä heillä saa olla maksuhäiriömerkintää. Tämän analyysin johdosta jopa 80% lainahakemuksista hylätään ja noin 20% katsotaan olevan riittävät lähtökohdat lainan takaisinmaksuun.

Miksi siis enää lainata rahaa nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse ilmaiseksi palvelussamme korkeammalla korolla sekä rajatulla riskillä sijoittamalla kuin pankki? Tutustu palveluumme ja liity meidän jo yli 8000 säästäjän ja sijoittajan joukkoon!

5 syytä aloittaa sijoittaminen palvelussa

1. Korkea korkotuotto

Sijoittajamme ovat saaneet tasaista ja korkeaa keskimäärin 10 % vuotuista korkotuottoa sisältäen mahdolliset luottotappiot.

2. Lisää hajautusta sijoitussalkkuusi

Lainojen tuotto ei korreloi merkittävästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten kuluttaja- ja yrityslainat ovat oiva lisä omien varojen hoitoon sekä hajauttamiseen. Lisäksi palvelumme sisällä voidaan lainasalkku vielä hajauttaa helposti useille markkinoille ja erilaista luottoriskiä sisältäviin lainoihin. Tämä mahdollistaa tehokkaimman tavan luottotappioriskin minimointiin ja toisaalta parhaaseen odotettavissa olevaan tuottoon. Palvelumme sisältää suomalaiset, ruotsalaiset, saksalaiset ja puolalaiset kuluttajalainat sekä suomalaiset yrityslainat ja yritysten myyntisaatavat. Olemme ainoa joukkorahoituspalvelu maailmassa, jonka kautta voidaan sijoittaa kuluttaja- ja yrityslainoihin samalla tutulla verkkoalustalla useissa maissa ja useilla valuutoilla.

3. Sijoita rajatulla riskillä

Suomalaisissa ja puolalaisissa kuluttajalainoissa sijoittajan luottotappioriski on rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Perintäyhtiöt maksavat tällä hetkellä sijoittajalle 70% suomalaisen lainan jäljellä olevasta pääomasta ja 30% puolalaisesta lainasta. Mikäli suomalainen tai puolalainen lainansaaja jättää lainansa kokonaan maksamatta, laina myydään automaattisesti perintäyhtiölle noin 90 päivää maksamattoman maksuerän eräpäivästä lukien. Tällä hetkellä ruotsalaiset ja saksalaiset kuluttajalainat peritään Fellow Financen toimesta itsenäisesti. Lisäksi suomalaisilla kuluttajilla on mahdollisuus ottaa lainallensa AXA:n lainaturvavakuutus työttömyyden, pitkäaikaisen sairasloman ja kuoleman varalle. Yrityslainat taas sisältävät vähintään yrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen.

4. Sijoita lainoihin ilmaiseksi

Ainutlaatuisen palvelustamme tekee myös se, että markkinapaikka on kuluton sijoittajalle. Emme peri avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja. Palvelun ainoa kulu sijoittajalle tulee mahdollisesta jälkimarkkinamyynnistä, josta peritään 1% kulu myydyn lainan pääomasta.

5. Jälkimarkkinalla likviditeettiä

Kuluttaja- ja yrityslainat ovat pääsääntöisesti kuukausittain lyhennettäviä lainoja, joista sijoittaja saa tasaisesti kassavirtaa lyhennysten ja korkotuottojen muodossa. Sijoittajan on mahdollista myös ostaa tai myydä lainoja jälkimarkkinapaikalla. Jälkimarkkinat parantavat lainasalkun likviditeettiä tarjoten sijoittajalle mahdollisuuden tarvittaessa myydä lainoja muille palvelumme käyttäjille. Vuonna 2017 jälkimarkkinoilla myytiin lainoja 9,16 miljoonalla eurolla.

Jälkimarkkinan lisäksi tarjoamme itsessään likvidin korkosijoitusmuodon eli laskurahoituksen, jossa keskimääräinen laina-aika on ollut 30 päivää ja vuosikorko välillä 6-10%. Laskurahoitus on kuten lyhytaikainen yrityslaina, jossa yrityksen myyntilasku, 14-90 päivää, toimii lainan vakuutena.

Voit lukea lisää kasvavasta laskurahoituksesta lyhytaikaisena korkosijoitusmuotona.

Miten aloitan sijoittamisen

1. Rekisteröidy palveluumme ilmaiseksi ja valitse kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata sijoittamista helpottavan allokaattori -työkalun. Luottoriskin pienentämiseksi lainasalkku voidaan hajauttaa kymmeniin tai jopa yli 100 lainaan.

2. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä sijoitustilillesi. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle-ilmiöstä.

3. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi. Voit myydä myös joko osan tai koko lainasalkkusi jälkimarkkinoilla. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista, sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

Aloita sijoittaminen

Sijoitustilin avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä käyttäjänä sinulla on pääsy markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin palvelua.

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin lainamuotoinen joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta jo yli 280 milj. eurolla. Yhtiömme on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolle on ainoana suomalaisena joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluna myönnetty maksulaitoksen toimilupa Finanssivalvonnalta.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.