5.2.2018 08:00

Nyt korkeaa tuottoa myös lyhyen koron sijoituksille

Toisinaan sijoittamisessa on tarve myös lyhytaikaisille sijoitusvaihtoehdoille. Perinteisesti sijoittajat ovat käyttäneet tällaisiin tarpeisiin lyhyen koron rahastoja ja talletuksia. Nyt alhaisten markkinakorkojen aikaan näistä perinteisistä sijoitustuotteista alhaiset historialliset tuotot ovat ohjanneet sijoittajia vaihtoehtoisiin sijoituskohteisiin. Tarve likvidille lyhyen aikavälin sijoittamiselle on jatkuvasti olemassa osana sijoittajien salkunhallintaa.

Laskurahoitus korkosijoitusmuotona

Sijoittajillemme lyhyeen korkosijoittamiseen on tarjolla laskurahoitus, jossa sijoitetaan suomalaisten pk-yritysten myyntilaskujen rahoittamiseen. Historiallisesti laskurahoituksen vuotuiset tuotot ovat olleet 5-8%. Rahoitettavien laskujen maksuehdot ovat tyypillisesti 14-90 päivää ja keskimääräinen sijoitusaika on ollut noin 30 päivää. Laskurahoitus on sijoittajan kannalta kuten lyhytaikainen yrityslaina, jossa yrityksen myyntilasku toimii lainan takaisinmaksussa ennalta sovittuna kassavirtana. Laskunsa Fellow Financen välityksellä rahoittanut yritys kantaa omasta asiakkaastaan aina luottotappioriskin ja pääsääntöisesti rahoituksen takaa myös yrittäjä.

Laskurahoitus soveltuu sijoittajalle, joka haluaa varojensa olevan tarvittaessa nopeasti käytettävissä, mutta tavoittelee sijoitukselleen lyhyen koron rahastoja ja määräaikaistalletuksia parempaa tuottoa.


Näin laskurahoitus eli factoring toimii

Näin sijoitat laskurahoitukseen

Laskurahoituspalvelumme toimintaperiaate ei ole uusi: pankit ovat tarjonneet jo vuosikymmenten ajan erilaisia factoring -palveluita suurille yrityksille, jossa yritys rahoittaa myyntisaatavansa pankin rahoituksella. Nyt me tarjoamme laskurahoitusta kaikille yrityksille joustavasti ja vaivattomasti sekä markkinaehtoisesti hinnoitellen.

Luottoriskienhallinta

Fellow Finance hoitaa laskunsa rahoittaneen yrityksen saatavienhallintaa laskuttamalla myyntilaskun saajaa/tilaajaa ja tilittämällä laskun maksun jälkeen pääoman ja koron takaisin laskun rahoittaneille sijoittajille. Tarvittaessa muistutamme viiveellisestä laskusta sekä myyntilaskun saajaa että laskunsa rahoittanutta asiakasyritystämme. Mikäli rahoitettuun laskuun ei saada suoritusta, rahoitussopimus irtisanotaan ja laskut eräännytetään heti maksettavaksi sekä siirretään oikeudelliseen perintään perintäyhtiölle. Lainasijoittamisessa paras tapa pienentää luottoriskiä on hajauttaa sijoitukset laajasti satoihin lainoihin. Palvelussamme rahoitetaan kuukausittain satoja pk-yrityksiä, joten hajauttaminen on mahdollista ja vaivatonta tehdä 100 lainaan.

Sijoittaminen myyntisaataviin

Sijoituspäätöksen tueksi arvioimme ja jaamme rahoitusta tarvitsevat yritykset viiteen eri luottoluokkaan (1-5 tähteä). Sijoittaja voi näin helpommin päättää, millaisella riski- ja korkotasolla hän haluaa lainoihin sijoittaa. Historiallisesti laskurahoitusta käyttävien yritysten luottoluokat ovat suurelta osin sijoittuneet luokkiin 3-4. Kuvion lainojen korko on laskettu luottoluokan kymmenen viimeisimmän nostetun lainan keskikorkona. Realisoitunut luottotappio-% on sijoittajan luottotappio sen jälkeen, kun velallinen takaajineen ja mahdollisine vakuuksineen on todettu oikeudellisen perinnän jälkeen ulosotossa varattomaksi. Realisoituneissa tappioissa ei oteta kuitenkaan huomioon 6 viimeisimmän kuukauden lainoja niiden lyhyen lainahistorian vuoksi. Luottotappiovaraus-% on laskettu tämän hetken maksuviivellisten lainojen luottotappiovarauksen suhteena avoimeen lainapääomaan. Historiallisesti vuotuiset tuotot ovat olleet 5-8%.

Miksi sijoittaa laskurahoitukseen

aloita sijoittaminen

Tiesithän, että palveluumme rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sijoittajana sinulla on pääsy markkinapaikalle ja voit rauhassa tutustua tarkemmin palveluun ja tilastoihin sekä eri lainamarkkinoihin. Suomalainen Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin lainamuotoinen joukkorahoituspalvelu ja meillä on jo yli 8 000 rekisteröitynyttä sijoittajaa.

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

Laskurahoitusta käyttäviä esimerkkiasiakkaitamme

Laskurahoituspalveluamme käyttää sadat suomalaiset pk-yritykset rahoittaen laskujaan aina tarpeen mukaan nopeuttaakseen kassankiertoa ja mahdollistaen tuotteiden sekä palvelujen toimittamisen pääasiassa 21-60 päivän maksuajoilla.

Keskisuuri tukkuliike, 20+ milj. euron liikevaihto

Pirkanmaan, Hämeen ja pääkaupunkiseudun ravintoloita ja ruokakauppoja palveleva elintarvikealan tukkuliike käyttää laskurahoituspalveluitamme toiminnan joustavuuden lisäämiseksi. Uusien tilausten ja sesonkien myötä rahaa tulee voida tarpeen vaatiessa kotiuttaa kassaan nopeasti, jotta tuotteet tai raaka-aineet voidaan hankkia valmistajalta sekä samalla vastata oman asiakkaan tilaukseen. Laskurahoituksen tarve vaihtelee tilauskannan ja sesonkien mukaan.

13 henkilöä työllistävä rakennusyritys, alihankintatöitä pörssiyhtiölle

Uudenmaanlainen yritys on keskittynyt liiketoiminnassaan asunto- toimitila- ja liiketilarakentamiseen. Töitä tehdään paljon alihankintana pitkiä maksuehtoja vaativalle rakennus- ja pörssiyhtiölle, jolloin tehtyjen ja laskutusluvallisten töiden tulot kotiutuvat vasta 30-60 päivän päästä, kun taas palkkamenot juoksevat alusta alkaen kahden viikon välein. Tähän ratkaisuna yhtiö kotiuttaa rahat kassaan laskurahoituksella tasatakseen tulo-meno vaihtelujaan painottuen erityisesti projektien alkuvaiheisiin.

Koulutus- ja konsultointiyritys

Yksityinen koulutusyritys tarjoaa oppimis- ja koulutuspalveluita sekä sovelluksia asiakkainaan ammattikorkeakoulut, yliopistot ja organisaatiot ympäri Suomen. Maksuajat vaihtelevat 21-45 päivän välillä riippuen asiakkaasta. Yritys käyttää alihankintayritystä sisällöntuotannon graafisessa toteuttamisessa sekä datan keruussa. Maksuehdot yrityksellä itsellään omille alihankkijoilleen ovat lyhyemmät kuin sen omilla loppuasiakkailla ja tämän myötä laskurahoitusta käytetään tarpeiden mukaan kassavirtojen tasaamiseen.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.

aloita sijoittaminen