23.10.2014 08:57

Vertaislaina on kuluttajalainsäädännön mukainen kulutusluotto ja todellinen vuosikorko on aina korkosäädösten mukainen sekä alle että yli 2000€ luotoissa - ilman kikkailuja.

Haluamme oikaista vertaislainaamiseen liittyvää paljolti virheellistä uutisointia useassa eri mediassa viime viikkojen aikana. Harmillisesti medioissa on sotkettu pikavippi, vippi, vipeistä aiheutuneita ongelmia, ylivelkaantumista ja vertaislainausta keskenään sekä nojauduttu muutaman anonyymin haastateltavan värikkäisiin mielipiteisiin vertaislainaamisesta ilman taustoitusta toimialaa edustavilta tahoilta tai tilastollisesti merkitsevältä määrältä vertaislainapalveluiden asiakkaita.

Vertaislainaamisen huomioiminen mediassa on ollut kiitettävän laajaa suhteutettuna toimialamme kokoon. Edustamamme rahan lainaamisen ja säästämisen muoto yksityisten ihmisten välillä työllistää Suomessa suoraan yhteensä arviolta alle 40 henkilöä, lainoja myönnetään tänä vuonna arviolta yhteensä enintään 20 milj. euroa aitojen vertaislainapalveluiden välityksellä ja välittäjäyritysten liikevaihto lienee reilusti alle 4 milj. euroa. Aitoja vertaislainapalveluita toimii Suomessa tällä hetkellä vain kolme. Yksi niistä on Fellow Finance.

Vertaislainaaminen tarjoaa kuluttajalle vaihtoehdon kalliille pikavipille ja pankkien vakuudettomille luotoille sekä sijoittajalle täysin uuden vaihtoehdon saada rahoilleen hyvää korkoa

Vertaislainat ovat pankkien kulutusluottojen mukaisesti tyypillisesti useiden tuhansien eurojen suuruisia sekä laina-ajaltaan usean vuoden pituisia luottoja. Lainojen korkotaso on keskimäärin samalla tasolla kuin Suomessa toimivien eurooppalaisten pankkien suomalaiselle kuluttajalle tarjoamat kulutusluotot. Vertailussa kotimaisten pankkien tarjoamiin vakuudettomiin kulutusluottoihin olisi hyvä ottaa huomioon myös pankkien perimät muut asiakassuhteen liitännäiset kulut, jotka yleensä liittyvät kuluttajan pankkisuhteeseen ja siten myös välillisesti luottoon (esim. päivittäisasioinnin aiheuttamat kuukausittaiset kulut). Aidoissa vertaislainoissa ei ole mitään piilokuluja.

Säästäjä tai sijoittaja lainaavat varojaan tällä hetkellä pankille omalla tilillään pankin liiketoiminnan eli luotonannon rahoittamiseksi käytännössä ilman korkoa. Tämä mahdollistaa pankille vakuudettomista luotoista saatavan erinomaisen korkokatteen. Vaihtoehtoisesti säästäjä tai sijoittaja voivat lainata rahaa suoraan vertaislainapalvelumme välityksellä toiselle suomalaiselle saaden tuottoa rahoilleen. Hajauttaen laajasti useisiin lainoihin fiksu lainasijoittaja ei pelaa ns. uhkapeliä tai lottoa vaan sijoittaa oikeaoppisesti pankkien tapaan riskit halliten omia varojaan ja saa tasaista kuukausittaista hyvää korkotuottoa lainaamilleen varoille.

Vertaislainanantaja tarjoaa rahoitusratkaisun toiselle suomalaiselle ja samalla sijoittaa suoraan Suomeen. Vakuudettomat kulutusluotot käytetään pääasiallisesti Suomessa kotimaisiin palveluihin ja tuotteisiin.

Lainakorot läpinäkyviä ja vertailukelpoisia

Vertaislainojen lainakoron päättävät sekä lainaa hakeva että lainoihin sijoittava henkilö, jotka ovat lainan sopimusosapuolia keskenään. Palvelumme toimii kuluttajille avoimena markkinapaikkana, jossa lainanhakijalle tarjotaan lainatarjoukset sijoittajilta järjestyksessä halvimmasta kalleimpaan lainanhakijan saadessa aina edullisimman lainatarjouksen hyväksyttäväkseen.

Fellow Finance vertaislaina on kuluttajalainsäädännön mukainen kulutusluotto ja todellinen vuosikorko on aina korkosäädösten mukainen sekä alle että yli 2000€ luotoissa - ilman kikkailuja. Lainavertailu auttaa vertaamaan eri vaihtoehtoja.

Vertaislaina myönnetään pienelle osalle luottokelpoisista hakijoista

Valtaosa lainaa hakevista ei saa vertaislainaa. 73% lainanhakemuksista hylätään. Lainanhakijalla täytyy olla säännölliset ja lainan takaisinmaksamiseen riittävät tulot, puhtaat luottotiedot ja useiden muiden tarkistusten jälkeenkin lainasijoittajien täytyy vielä kiinnostua lainaa hakevan rahoittamisesta.

Fellow Financen tekemä lainanhakijan luottokelpoisuusarvio ei poikkea pankkien käyttämistä maksukykyä ja -halua mittaavista malleista. Tästä syystä niin pankit kuin palveluamme käyttävät lainasijoittajat saavat hyvää korkeaa kuukausittaista tuottoa lainaamilleen varoilleen.

Lisätietoa, myös median edustajille, antaa:

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oy, etunimi.sukunimi@fellowfinance.fi, puh. 0203 80101

Suomalainen Fellow Finance Oy tarjoaa lainanhakijalle ja lainoihin sijoittaville aidon vertaislainapalvelun. Fellow Finance on perustettu vuonna 2013 ja palvelulla on jo yli 10.000 tyytyväistä käyttäjää.

palvelukuvaus