25.6.2018 10:00

Ruotsalaisilla lainoilla hajautusta lainasalkkuun

Joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelumme on nyt laajentunut Ruotsiin tuoden sijoittajillemme mahdollisuuden hajauttaa lainasalkkunsa entistä laajemmin myös ruotsalaisiin kuluttajalainoihin suomalaisten, saksalaisten ja puolalaisten kuluttajalainojen sekä suomalaisten yrityslainojen ohessa. Lainoihin sijoittaminen on ilmaista eikä lainojen tuotto korreloi merkitsevästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten lainat ovat oiva lisä omien varojen sijoittamiseen ja laajempaan hajauttamiseen.

Ruotsin lainamarkkinamme yleiskatsaus

Vertaislainaamisen ja lainasijoittamisen edellytykset Ruotsissa ovat hyvät kansainvälisestä näkökulmasta katsottuna. Pankeilla ja muilla luottomarkkinoilla toimiville on tarjolla kattavat tiedot lainanhakijoiden taloudesta ja takaisinmaksukyvystä. Ruotsissa on käytössä positiivinen luottotietorekisteri, jonka ansiosta pankit ja rahoitusyhtiöt saavat tietoonsa maksuhäiriömerkintöjen lisäksi muun muassa myös lainanhakijan nykyiset velat. Positiivinen luottotietorekisteri on tärkeä lisä luottokelpoisuusanalyysissa rahoittajille takaisinmaksukykyä arvioitaessa ja lainanhakijan ylivelkaantumisen ehkäisemisessä. Lisäksi länsinaapurissamme on rakennettu tehokas infrastruktuuri erääntyneiden lainojen takaisinperimiselle viranomaisten toimesta (Kronofogd) Suomen tapaan sekä laaja BankID:n käyttö verkkoasioinnissa parantaa lainanhakijoiden tehokasta ja turvallista tunnistamista vähentäen petosten riskiä.

Tehokas ja kehittynyt lainamarkkina, positiivinen luottotietorekisteri ylivelkaantumisen ehkäisemiseksi sekä hyvä takaisinmaksukulttuuri näkyvät tilastoissa. Euroopan pankkiviranomaisen mukaan rahoitusyhtiöiden luottotappioluvut kuluttajalainoissa ovat Ruotsissa matalimpia koko EU-alueella (lähde: EBA risk dashboard Q4/2017). Eurosijoittajan näkökulmasta lainasalkun hajautus osittain myös euroalueen ulkopuolelle toimiikin hyvänä lisähajautuksena riskin pienentämiseksi.

Miksi sijoittaa ruotsalaisiin lainoihin

Miten aloitan sijoittamisen

1. Rekisteröidyt palveluumme ilmaiseksi ja valitset kenelle ja millä ehdoin haluat rahojasi lainata. Voit tehdä lainatarjouksia manuaalisesti yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata avuksesi sijoitustyökalun eli allokaattorin.

2. Lainasopimus syntyy sijoittajan ja lainanhakijan välille, kun lainanhakija hyväksyy sijoittajien lainatarjouksen nostamalla tarjotun lainan. Fellow Finance hoitaa kaikki lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä.

3. Saat lainasopimuksista kuukausittain korkoja ja lyhennyksiä sijoitustilillesi. Voit halutessasi sijoittaa korot ja lyhennykset uusiin lainoihin ja näin pääset nauttimaan nopeasti korkoa korolle ilmiöstä.

4. Voit nostaa saamiasi korkoja ja lyhennyksiä aina halutessasi pankkitilillesi. Voit myös myydä lainojasi edistyksellisellä jälkimarkkinallamme. Palvelustamme näet aina ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi ja kassavirroista sekä pystyt analysoimaan salkkuasi eri työkaluilla.

Rekisteröidy uutena sijoittajana               Kirjaudu vanhana sijoittajana

Palveluumme rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sijoittajana sinulla on pääsy markkinapaikalle ja voit rauhassa tutustua tarkemmin palveluun ja tilastoihin sekä eri lainamarkkinoihin. Meillä on jo yli 7 800 rekisteröitynyttä sijoittajaa.

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

Suomalainen Fellow Finance Oyj on Pohjoismaiden suurin joukkorahoituspalvelu, jonka markkinapaikan kautta on välitetty rahoitusta yli 279 milj. eurolla yli 370 000 lainanhakijalle yli 7 800 sijoittajan toimesta. Fellow Finance on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolle on myönnetty maksulaitoksen lupa Finanssivalvonnalta. Yhtiö on perustajiensa ja Helsingin pörssiin listatun finanssitalon Taaleri Oyj:n omistama yhtiö.

Fellow Finance toimii joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelussa välittäjänä. Fellow Finance ei tarjoa ja anna palvelussa sijoitusneuvontaa tai suosituksia. Sijoittajan tulee sijoituspäätöksiä tehdessään perustaa päätöksensä omaan arvioonsa sekä ottaa huomioon omat tavoitteensa ja taloudellinen tilanteensa. Historiallinen kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.