26.5.2015 13:46

Taaleritehdas omistajaksi Fellow Financeen

Taaleritehdas on sijoittanut 2 miljoonaa euroa vertaislainapalvelua tarjoavaan Fellow Finance Oy:öön. Tämän lisäksi Taaleritehtaan rahoitusyhtiötoimintaa harjoittaneesta Lainaamo Oy:stä tulee Fellow Financen kokonaan omistama tytäryhtiö. Lainaamolla on noin 20 miljoonan euron kuluttajaluottokanta ja tuhansia kuluttaja-asiakkaita Suomessa. Lainaamon vuoden 2014 liikevaihto oli 2,7 M€. 

Taaleritehdas omistaa järjestelyjen jälkeen Fellow Finance Oy:stä 38,4 % ja Fellow Financen perustajayrittäjät 57,3%.

Tavoitteena kansainvälistyminen ja entistä nopeampi kasvu

Vertaislainaus (eng. peer-to-peer lending) on tällä hetkellä yksi maailman nopeimmin kasvavia sijoitus- ja rahoitusmuotoja. Sen on arvioitu mullistavan perinteistä pankki- ja rahoituskenttää läpinäkyvyydellään, asiakaskeskeisyydellään, teknologisella nopeudellaan ja skaalautuvuudellaan.

Vertaislainaliiketoiminta on osa vertaistaloutta, kuten esimerkiksi Über-taksitoiminta, Airbnb-majoitustoiminta tai kuluvana vuonna Yhdysvalloissa listautunut vertaislainapalvelu Lending Club, joiden kaikkien toimintamallit mahdollistavat yksityishenkilöiden välisen tehokkaan kaupankäynnin. Palvelut ovat mullistamassa oman markkinansa ja ovat kasvaneet nopeasti miljardiluokan liiketoiminnaksi.

Fellow Finance tarjoaa suomalaisille vaivattoman tavan lainata rahaa toisilleen itse päättämillään ehdoilla. Fellow Finance on toiminut reilun vuoden ajan ja palvelussa rahaa toisille lainanneet ovat saaneet keskimäärin noin 13 % vuotuista tuottoa.

Palvelumme on saanut nopeasti tuhansia käyttäjiä. Palaute verkkopalvelustamme ja uudesta toimintamallistamme on ollut erinomaista. Kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla, koska rakennamme jatkuvasti palveluamme heille. Olemme ensimmäisenä vertaislainapalveluna lähteneet myös hakemaan voimakasta kasvua ostamalla perinteisen rahoitusyhtiön asiakaskantoineen. Seuraavaksi suuntaamme katseet Eurooppaan”, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja ja yksi perustajista Jouni Hintikka.

Taaleritehtaan visiona on Suomen pääomamarkkinoiden kehittäminen. Taaleritehtaan näkemyksen mukaan suoran rahoituksen kasvu on yksi tulevaisuuden merkittävimpiä rahoitusalan muutoksia. Pankkikeskeisyydestä rahoituksen lähteenä tullaan siirtymään yhä enemmän suoraan rahoitukseen. Taaleritehtaan näkemyksen mukaan rahoitusalan toinen suuri megatrendi on digitalisoituminen. Taaleritehtaalle Fellow Financen osakkuus mahdollistaa uuden sijoitusmuodon tarjoamisen asiakkailleen sekä digitalisoitumisen hyödyntämisen myös omissa toiminnoissaan. Lainaamon ja Fellow Financen yhdistyminen ei vaikuta laina-asiakkaiden tai sijoittajien asemaan.

"Fellow Finance -kauppa on Taaleritehtaalle uusi ja tärkeä avaus suoran rahoituksen kasvun mahdollistamiseen. Uskomme yrityksellä olevan erinomaiset mahdollisuudet nopeaankin kansainvälistymiseen. Yhteistyön tavoitteena on myös tarjota Taaleritehtaan asiakkaille mahdollisuus uudenlaiseen sijoitusmuotoon. Kokemuksemme Lainaamon liiketoiminnan kautta on, että 100 % digitaalisuus on erittäin kustannustehokas ja sijoittajille hyvin tuottava liiketoimintamalli", kertoo Taaleritehtaan toimitusjohtaja Juhani Elomaa.

Lisätietoja:
Jouni Hintikka
toimitusjohtaja
Fellow Finance Oy
Puh. 040 5855 009
jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Juhani Elomaa
toimitusjohtaja
Taaleritehdas Oyj
puh. 040 7789 020
juhani.elomaa(at)taaleritehdas.fi

Fellow Finance Oy

Fellow Finance Oy on perustettu vuonna 2013 korkealuokkaisten ja tietoturvallisten verkkopalveluiden kehittämiseen, ylläpitämiseen sekä kauppapaikkojen tarjoamiseen Euroopassa. Fellow Finance tarjoaa yksityishenkilöille Pohjoismaiden edistyksellisimmän vertaislainapalvelun, josta lainanhakija voi hakea lainaa itse määrittelemillään lainaehdoilla ja lainanantaja eli sijoittaja voi saada kilpailukykyistä sekä ennustettavaa korkotuottoa antamalleen lainalle.

Taaleritehdas lyhyesti

Taaleritehdas on finanssiryhmä, joka on listattu First North Finland- markkinapaikalle NASDAQ OMX:n ylläpitämään Helsingin pörssiin. Taaleritehdas tarjoaa sijoitus, -rahoitus- ja vakuutuspalveluita institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Taaleritehtaalla on lisäksi omaa sijoitustoimintaa. Taaleritehdas-konserni koostuu emoyhtiö Taaleritehdas Oyj:stä sekä viidestä liiketoiminnallisesta tytäryhtiöstä: Vakuutusosakeyhtiö Garantia Oy:stä, Taaleritehtaan Varainhoito Oy:stä, Taaleritehtaan Pääomarahastot Oy:stä, Taaleritehtaan rahoitusyhtiö Lainaamo Oy:stä sekä Taaleritehtaan sijoitusyhtiö Taaleritehtaan Sijoitustehdas Oy:stä. Lisäksi Taaleritehtaalla on fyysistä kultaa tarjoava Kultataaleri Oy, yritysvakuutusten kilpailutusta tarjoava Vakuutusvahti Oy sekä vero- ja lainopillista neuvontaa tarjoava Taaleritehtaan Holvi Oy. Taaleritehdas on myös aloittanut varainhoitopalveluiden tarjonnan Turkissa. Ryhmässä on yli 180 työntekijää. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Tampereella, Turussa, Porissa, Oulussa, Istanbulissa ja Nairobissa. Taaleritehdas on yrittäjävetoinen kasvuyritys. Taaleritehtaalla on hoidettavia varoja 3,4 miljardia euroa ja asiakkaita 3000 joulukuun 2014 lopussa. Koko finanssiryhmän asiakasmäärä on suoraan ja välillisesti 27 900 asiakkuutta. Taaleritehtaan toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.