29.1.2018 13:02

Fellow Financen tilinpäätöstiedote 2017

Fellow Finance Oyj 1.1.-31.12.2017

Fellow Finance -konsernin liikevaihto kasvoi 55% edellisestä tilikaudesta 8,7 (5,6) milj. euroon ja konsernin liikevoitto oli 2,5 (0,9) milj. euroa. Yhtiön liiketoiminta ja välitettyjen lainojen määrä jatkoi merkittävää kasvua vuonna 2017. Yhtiö välitti kuluttaja- ja yrityslainoja tilikauden aikana 99,2 milj. eurolla (+120%) lainanhakijoiden määrän kasvaessa 140% vuodesta 2016. Fellow Finance oli välitettyjen lainojen määrällä mitattuna Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu (AltFi Data). Vuoden 2017 aikana Fellow Finance avasi palvelunsa Saksassa kuluttajille ja lanseerasi Suomessa PK-yrityksille joustavan sekä tehokkaan laskurahoituspalvelun. Finanssivalvonta myönsi Fellow Finance Oyj:lle ensimmäisenä joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluja tarjoavana yrityksenä maksulaitoksen toimiluvan.

Vuonna 2018 yhtiö jatkaa kansainvälistymistään uusille markkina-alueille sekä panostaa voimakkaasti palvelukehitykseensä, jonka tavoitteena on kasvattaa toiminnallista ja teknistä etumatkaa eurooppalaisiin joukkorahoitus- ja vertaislainapalveluihin sekä mahdollistaa uusien innovatiivisten palveluiden lanseeraamisen laajalle asiakaskunnalle Euroopassa.

Yhtiön hallituksen muodostivat Karri Haaparinne puheenjohtajana ja varsinaisina jäseninä Teemu Nyholm, Jouni Hintikka, Harri Tilev, Pontus Oinonen ja Pekka Samuelsson.

Yhtiön tilintarkastajana toimi KHT Timo Helle. Yhtiö on ulkoistanut Compliance –toiminnon Lexia Asianajotoimisto Oy:lle ja sisäisen tarkastuksen tilintarkastusyhteisö Oy Soinio Co:lle.

Lisätietoja: Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oyj, puh. 040 5855009

Fellow Finance – Crowdfunding for People and Businesses

Suomalainen Fellow Finance on Pohjoismaiden suurin ja ainoa joukkorahoituspalvelu, jonka kautta pystyt sijoittamaan vertaislainoihin sekä yrityslainoihin hyödyntäen samaa edistyksellistä verkkopalvelua. Rahoitusta on välitetty markkinapaikallamme jo yli 205 milj. eurolla ja palveluamme on käyttänyt yli 282 000 lainanhakijaa sekä yli 6 400 sijoittajaa 43 eri maasta. Markkinapaikallamme voit sijoittaa suomalaisiin, puolalaisiin ja saksalaisiin vertaislainoihin sekä suomalaisiin yrityslainoihin ja lyhytaikaisiin myyntisaataviin laskurahoituksen muodossa. Fellow Finance Oyj on perustajiensa ja finanssitalo Taaleri Oyj:n omistama yhtiö, jolle on myönnetty maksulaitoksen toimilupa Finanssivalvonnalta.

Palvelun avaaminen on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään. Rekisteröityneenä sinulla on pääsy verkkopalvelumme markkinapaikalle ja voit tutkia rauhassa tarkemmin tarjolla olevia lainahakemuksia.