4.6.2014 08:49

Privanet ja vertaislainapalvelu Fellow Finance aloittavat yhteistyön

Privanet Pankkiiriliike Oy ja Fellow Finance Oy aloittavat yhteistyön asiakkaidensa sijoitusvaihtoehtojen laajentamiseksi. Privanet Pankkiiriliike on aiemmin avannut maailman ensimmäiset osakepohjaisen joukkorahoituksen jälkimarkkinat yhdessä Invesdorin kanssa. Yhteistyön aloittaminen vertaislainapalveluita tarjoavan Fellow Financen kanssa on jatkumoa tuoda lisää joukkorahoituksen sijoitusvaihtoehtoja kaikille suomalaisille säästäjille ja sijoittajille.

Vertaislainaus on yksi joukkorahoituksen muodoista, jossa yksityishenkilö lainaa rahaa toiselle henkilölle turvallisesti ja vaivattomasti vertaislainapalvelun välityksellä. Vertaislainapalvelu tarkistaa muun muassa lainanhakijoiden luottokelpoisuuden luotto- ja tulotietoineen ennenkuin sijoittaja voi antaa lainaa valitsemilleen lainanhakijoille. Lainapalvelua tarjoava yhtiö hoitaa lainoihin liittyvän hallinnon sekä asiakaspalvelun sijoittajan ja lainanhakijan välillä säilyttäen anonymiteetin osapuolten välillä. Sopimusosapuolina vertaislainoissa ovat lainoihin sijoittavat ja lainaa hakevat henkilöt.

- Jaamme Privanetin kanssa saman selkeän tavoitteen tarjota turvallinen ja toimiva markkinapaikka sekä uusi ymmärrettävä sijoitusvaihtoehto sijoittajille. Samoin kuin listaamattomat arvopaperit, niin myös vertaislainat, täydentävät ja hajauttavat sijoittajien varallisuutta täysin uuteen omaisuusluokkaan. Vertaislainasijoitusten tuottomahdollisuudet eivät ole sidoksissa osake- tai yrityslainamarkkinaan, joten tämä sijoitusmuoto kuukausittaisine kassavirtoineen sopii hyvin sekä säästäjälle että sijoittajalle, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Privanetin ylläpitämällä markkinapaikalla vaihdetaan useita pienten ja keskisuurten yritysten osakkeita sekä tarjotaan uudella Invesdor-listalla jälkimarkkina joukkorahoitusta jo saaneille yhtiöille.

- Meidät tunnetaan listaamattomien yhtiöiden markkinapaikkana ja valveutunut asiakaskuntamme on toivonut meiltä lisää uusia sijoitusmuotoja kuten joukkorahoitusta. Kansainvälisesti joukkorahoitus ja vertaislainaus ovat nyt aallon harjalla. Esimerkiksi Iso-Britanniassa vertaislainat sijoitusmuotona on juuri hyväksytty verotuetuksi pitkäaikaissäästämismuodoksi vaikka Suomessa kyseistä sijoitusmuotoa ei vielä hyvin tunnetakaan. Suomessa raha on saatava liikkelle, jotta rattaat saadaan jälleen kunnolla pyörimään, kommentoi Privanetin toimitusjohtaja Kimmo Lönnmark.

Lisätietoja

Kimmo Lönnmark, toimitusjohtaja, Privanet Pankkiiriliike Oy, puh. 050 67541, kimmo.lonnmark(at)privanet.fi

Jouni Hintikka, toimitusjohtaja, Fellow Finance Oy, puh. 040 5855 009, jouni.hintikka(at)fellowfinance.fi

Privanet Pankkiiriliike

Privanet on suomalainen vuonna 2000 perustettu sijoituspalveluyritys, jonka toiminta on keskittynyt listaamattomiin yhtiöihin. Privanetilla on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa mm. sijoituspalveluiden tarjoamiseen, arvopaperien välittämiseen sekä osakeantien ja joukkovelkakirjaemissioiden järjestämiseen. Lisäksi Privanet toimii Nasdaq OMX First North:ssa Certified Adviser -tehtävissä. Yhtiön toimistot sijaitsevat Turussa ja Helsingissä.

Fellow Finance

Fellow Finance Oy tarjoaa yhden Euroopan edistyksellisimmistä vertaislainapalveluista, missä sijoittaminen ja lainaaminen on tehty helppokäyttöiseksi rahan verkkokaupaksi. Lainasijoittajat saavat palvelun avulla mahdollisuuden kilpailukykyiseen korkotuottoon ja ennustettavaan kuukausittaiseen kassavirtaan kohtuullisella riskillä. Lainanhakijat voivat vastaavasti hakea lainaa itse määrittelemillään maksuajalla ja korolla.