15.5.2015 09:50

Sijoittajien tietopalvelu ja Fellow Finance aloittavat yhteistyön

Vertaislainaus syö rahoitusyhtiöiden markkinaa ja on tulossa kilpailijaksi pankkirahoitukselle

Vertaislainaus on yksi maailman nopeimmin kasvavimmista sijoitusvaihtoehdoista ja joukkorahoituksen muodoista. Sijoittaja tai säästäjä lainaa rahaa haluamilleen henkilöille tehokkaasti verkkopalvelun välityksellä. Sijoittaja.fi ja Fellow Finance pitävät yli 10 % tuotto-oletusta realistisena sijoittajalle.

Sijoittajien tietopalvelu Sijoittaja.fi ja Fellow Finance Oy aloittavat yhteistyön

Sijoittaja.fi on aloittanut vertaislainasijoittamisen seurannan käyttäen apunaan Fellow Financen tarjoamaa verkkopalvelua. Lisäksi Sijoittaja.fi on perustanut Fellow Financen palveluun oikealla rahalla perustetun mallisalkun.

Fellow Financessa palvelun erinomainen toimivuus sekä näytöt luottoluokitusprosessin toimivuudesta ovat yhteistyön perusta. ”Meille on tärkeää, että sijoitamme myös itse suosimiimme ratkaisuihin ja uskomme tällä sijoitusmuodolla olevan tilausta tässä markkinatilanteessa", kertoo Sijoittaja.fi:n toimitusjohtaja Hannu Huuskonen.

"Olemme erittäin tyytyväisiä Sijoittaja.fi:n ennakkoluulottomuudesta ottaa seurantaansa ja analysoitavaksi vertaislainauksen ensimmäisenä riippumattomana tahona Suomessa. Onhan vertaislainaus aidosti uusi omaisuusluokka suomalaisten sijoittajien salkkuihin. Vertaislainauksella ei ole merkittävää riippuvuutta muihin perinteisiin sijoitusmuotoihin kuten osakkeisiin tai yrityslainoihin”, kertoo Fellow Financen toimitusjohtaja Jouni Hintikka.

Vertaislainaus mullistaa perinteistä rahoituskenttää

Sijoittamisen parissa ETF:ien voittokulku näyttää väistämättömältä syöden perinteisten rahastojen liiketoimintaa. Vastaavasti vertaislainaus mullistaa perinteistä rahoitusmarkkinaa, mutta tarjoaa samalla myös sijoittajille loistavan mahdollisuuden saada tuottoja, jotka perinteisesti ovat kuuluneet pankeille ja niiden rahoitusyhtiöille.

Vertaislainaus on osoittautunut maailmalla tuottavaksi ja tuottotasoihin nähden turvalliseksi tavaksi sijoittaa. Hyvin kuvaavaa on, että maailman suurin varainhoitaja ja maailman suurimman ETF-talon iSharesin omistaja BlackRock on keskeisesti mukana myös Yhdysvaltain toiseksi suurimmassa vertaislainapalvelussa Prosperissa.

"Juttelin viime viikolla joukkorahoitukseen erikoistuneen Cambridgen yliopiston professorin Robert Wardropin kanssa, joka kertoi havainneensa pankkien heränneen tilanteeseen viimeisen vuoden aikana", kertoo Huuskonen.

Lisätietoja

Sijoittaja.fi on sijoittajan tietopalvelu, joka on rakennettu vain sijoittajien etuja ajatellen. Sijoittaja.fi on Suomen johtava sijoittajan työkaluja tarjoava riippumaton tietopalvelu.

Fellow Finance Oy tarjoaa yhden Euroopan edistyksellisimmistä vertaislainapalveluista, missä sijoittaminen ja lainaaminen on tehty helppokäyttöiseksi rahan verkkokaupaksi. Lainasijoittajat saavat palvelun avulla mahdollisuuden kilpailukykyiseen korkotuottoon ja ennustettavaan kuukausittaiseen kassavirtaan kohtuullisella riskillä. Lainanhakijat voivat vastaavasti hakea lainaa itse määrittelemillään maksuajalla ja korolla.