Lainavertailusta apua lainan valintaan

Suomessa vakuudetonta lainaa voi hakea kotimaisten pankkien lisäksi monesta rahoitusyhtiöstä ja ulkomaisesta pankista. Löytääksesi itsellesi sopivan ja edullisen vaihtoehdon vertailimme lainoja todellisten vuosikorkojen perusteella, jolloin lainoista saadaan hinnoittelultaan vertailukelpoisia. Lainavertailu päivitetään säännöllisesti ja lähteinä käytetään kyseisten yhtiöiden verkkosivuilta lainoista saatavia tietoja (vertailun kulutusluotto on pääomaltaan vähintään 2000€ ja laina-ajaltaan 24kk kuukausittain lyhennettävä laina).

10 hyvää syytä vertailla kulutusluottoja joustavampaan ja yleensä edullisempaan vertaislainaan

Kulutusluotto palkkapankista?

Vertailussa on mukana Suomen suurimmat pankkiryhmät. Vertailuun on valikoitu pankin vakuudettomia lainavaihtoehtoja. Pankit yleensä vaativat lainanmyönnön ehtona myös päivittäisasioinnin siirtämistä pankkiin, jolloin asiakassuhteeseen tulee lainan lisäksi muita palveluita kuten pankkitili, verkkopankki, kortti, asuntolaina jne. Kyseiset palvelut ovat pääsääntöisesti maksullisia ja nostavat kuukausittaisia palvelumaksuja 5-20€ riippuen pankista ja ostetuista palveluista. Laina haetaan joko pankin konttorista tai verkkopankista. Pankissa lainalla on monta nimeä kuten kulutusluotto, joustoluotto, venelaina, remonttilaina, mökkilaina jne.

alttexthere

Pikavippi eli lyhytaikainen pääomaltaan pieni kulutusluotto

Suomessa toimii kymmeniä pikavippi, vippi ja pienlainayhtiöitä. Pikavippi oli ennen vuoden 2013 Kuluttajasuojalain muutosta tyypillisesti 100-600€ suuruinen laina laina-ajaltaan kahdesta viikosta muutamaan kuukauteen. KSL:n muutos rajoitti alle 2000€ kuluttajaluottojen todeliset vuosikorot enintään 50,5% suuruisiksi. Muutoksesta huolimatta Suomen lainamarkkinoilla tarjotaan edelleen vippejä nimillä tililuotto, limiitti tai muina lyhytaikaisina lainoina satojen prosenttien vuosikoroilla. Kuluttaja on omalla ostopäätöksellään vaikuttamassa parhaiten lainamarkkinoiden muovautumiseen, joten suosittelemme valitsemaan aina itselle sopivimman ja edullisimman vaihtoehdon kymmenien tarjolla olevien luottomuotojen joukosta.

alttexthere

Vakuudeton 2000€ laina kahdeksi vuodeksi Suomessa toimivalta ulkomaiselta pankilta

Suomessa toimii perinteisten kivijalkapankkien lisäksi lukuisia pankkeja mm. Ruotsista, Virosta ja Espanjasta. Kyseiset pankit ovat erikoistuneet kulutus- ja muiden vakuudettomien luottojen tarjoamiseen pääasiassa sähköisesti. Suurimpana erona kivijalkapankkien lainoihin on, että asiakkaan ei tarvitse siirtää kokonaisasiakkuutta ko. pankkiin eikä yleensä tarvitse käydä lainaneuvottelua pankkineuvojan kanssa pankissa.
Vertailun pankit harjoittavat normaalia talletuspankkitoimintaa eli keräävät liiketoimintansa rahoittamiseksi yleisöltä talletuksia 0-2% koroilla ja vastaavasti lainaavat rahaa lainanhakijalle jopa 40,6%:n korolla. Kyseiset pankit keskittyvät pankkitoiminnassaan antolainaustoiminnan kannattavimpaan osaan eli vakuudettomaan luotonantoon kuluttajille.
Vertailussa lainojen todelliset vuosikorot vaihtelivat 29-41% välillä. Todelliseen vuosikorkoon on laskettu mukaan pankin veloittamat mahdolliset lainan avaus- ja tilinhoitopalkkiot.

alttexthere

Vertaislainan saat näin

alttexthere

1. Fellow Finance

Valitse itsellesi sopiva laina ja kuukausittainen maksuerä lainalaskurilla.

alttexthere

2. Lainahakemus

Täytä lainahakemukselle kysymämme tiedot itsestäsi muutamassa minuutissa.

alttexthere

3. Lainatarjous

Saat aina yksilöllisen lainatarjouksen, jonka voit hyväksyä, hylätä tai jäädä odottamaan toista tarjousta.

alttexthere

4. Lainan nosto

Hyväksyttyäsi lainan, saat ​rahat tilillesi ​saman päivän aikana.

Laske lainalle kuukausierä

/kk

Hae lainaa

Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€.

Fellow Finance Oyj:lla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.