​Usein kysyttyä lainoista

Alta löydät lainanhakijoidemme usein kysyttyihin kysymyksiin vastaukset liittyen lainaamiseen. Mikäli et löydä apua alta, vastaamme mielellämme kysymyksiisi numerossa 0203 80101 arkisin 9.00 - 17.00 (0,1717 €/min) tai sähköpostitse asiakaspalvelu@fellowfinance.fi osoitteessa.

Verkkopalvelumme yhdistää ajasta ja paikasta riippumatta ihmiset, jotka haluavat säästää rahaa niihin, jotka tarvitsevat järkevää väliaikaista rahoitusta. Sekä lainanhakija että lainanantaja päättävät, millä ehdoin he ovat valmiita rahaa lainaamaan. Fellow Finance tekee lainasopimuksen lainaajan ja sijoittajan välille, siirtää rahat lainanottajan tilille sekä hoitaa asiakaspalvelun ja laskutuksen. Tarjoamme niin tavallista lainaa kuin myös lainojen yhdistämistä.

Fellow Financelta lainan voi saada vakituisesti Suomessa asuva 20–75-vuotias henkilö, jolla on suomalainen pankkitili. Lainansaajalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja hän, Fellow Financen suorittaman luottokelpoisuusarvion mukaan, kykenee hakemansa lainan takaisinmaksamiseen. Lisäksi lainaa hakevalla täytyy olla hyväksymämme suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen.

Lainaa voit hakea enintään 30 000 euroa. Lainaa hakiessasi sinulta varmistetaan tulotiedot, jotta maksuvarasi muiden säännöllisten menojen jälkeen riittää kattamaan myös hakemasi lainan lyhennykset.

Vakuudetonta lainaa voi saada alkaen 7%:n korolla riippuen lainamäärästä ja -ajasta. Korkotasoon vaikuttavat lainanhakijan antamat hakemustiedot ja takaisinmaksukyky, jotka lainanottaja ottaa huomioon arvioidessaan korkotasoa. Lainan korko lopulta määräytyy lainanantajan korkovaatimuksesta ja lainanottajan maksuvalmiudesta. Lainakoron lisäksi lainan välittämisestä veloitetaan avauspalkkio. Kulloinkin voimassaolevan hinnaston löydät verkkosivuiltamme.

Voit toimittaa tarvittavat liitetiedot sähköpostitse, postitse tai ladata ne suoraan lainahakemuksen päätteeksi antamiemme ohjeiden mukaan. Jos olet palkansaaja, tarvitsemme kopion palkkatodistuksestasi. Eläkeläisten pyydämme toimittamaan kopion eläkepäätoksestä ja yrittäjien kopion verotuspäätöksestä.

  • Sähköpostitse: asiakaspalvelu@fellowfinance.fi
  • Postitse: Fellow Finance Oy / Liitteet, Pursimiehenkatu 4 A, 00150 Helsinki

Fellow Finance toimii sinun ja lainanantajien välissä turvaten 100% anonymiteetin kummallekin osapuolelle. Me emme luovuta henkilötietojasi (nimi, osoite yms.) lainanantajille emmekä anna sinulle vastaavasti lainanantajien henkilötietoja. Lainanantaja yksilöidään lainasopimuksellasi Fellow Financen luomalla asiakasnumerollasi ja vain me tiedämme, kenelle ko. asiakasnumero kuuluu.

Lainan saa heti hakemisen jälkeen arkisin klo 9.00-17.00.

Saat lainaasi liittyvät laskut sähköpostitse haluamaasi osoitteeseen. Tarkistathan roskapostikansion, jos ette löydä laskua sähköpostista. Muistathan myös ilmoittaa meille, mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu. Mikäli maksuviivästysten takia joudumme lähettämään huomautuksia, niin ne toimitetaan sähköpostin lisäksi myös postitse ja tekstiviestitse. Pääset näkemään ja maksamaan laskusi myös kirjautumalla tilillesi verkkopalvelussamme.

Voit muuttaa hakemustietoja kirjautumalla henkilökohtaisilla tunnuksillasi sisään verkkopalveluumme täältä.

Tarjoamme lainaamiseen selkeän ja strukturoidun sähköisen markkinapaikan sekä kaiken lainoihin liittyvän hallinnon kuluttajien välisen lainasopimuksen syntymisen jälkeen. Lainasopimus on yksityishenkilöiden välinen sopimus lainan antamisesta ja ottamisesta.

Lainaan voit hakea korotusta, kun olet maksanut vähintään kolme maksuerää (ei koske lyhennysvapaita kuukausia) ja edellisen lainan nostamisesta on kulunut vähintään kaksi kuukautta.

Voit siirtää laskusi eräpäivää tai hakea lyhennysvapaata kirjautumalla sisään verkkopalveluumme.

Lainasi tilanteen ja tiedot laskuista näet kirjautumalla sisään verkkopalveluumme.

Asiakkaalla on oikeus ja mahdollisuus saada selville mitä tietoja hänestä on kerätty palvelumme käytön yhteydessä. Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli haluat raportin sinusta tallennetuista tiedoista.

Halutessasi voit lainahakemuksen yhteydessä antaa suostumuksen Fellow Finance Oyj:lle pyytää Lowell Suomi Oy:ltä perinnässä olevia velkatietojasi ja antaa Lowell Suomi Oy:lle suostumuksen luovuttaa nämä tiedot Fellow Finance Oy:lle luottohakemuksen käsittelyä varten. Suostumuksen antaminen ei ole pakollinen edellytys positiiviselle lainapäätökselle. Tiedot kertovat maksukäyttäytymisestäsi ja ne voivat parantaa luottokelpoisuuttasi luoden mahdollisuuden saada edullisempi lainatarjous. Luottokelpoisuusarviointi perustuu kuitenkin aina kokonaisarvioon.

Tiedot tallentuvat ainoastaan Lowell Suomi Oy:n ja Fellow Finance Oyj:n omiin järjestelmiin, eikä niitä voida luovuttaa kolmansille osapuolille. Lowell Suomi Oy antaa tiedot tiedonhakuhetkellä Lowell Suomi Oy:ssä perinnässä avoimena olevista veloistasi. Laskusaatavat, joiden erääntymisestä on vasta muistutettu maksumuistutuksella, eivät sisälly tietoihin. Tarkemmat tiedot haettavista tiedoista näet lainahakemuksen yhteydessä.

Voit perua markkinointiluvan ja muokata omia raportointiasetuksia kirjautumalla verkkopalveluun ja siellä Omat tiedot-osion alla.

Hae lainaa

Vai haluatko saada lisätietoja lainasta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä