Vertaislaina lainanhakijalle

Vertaislaina on lainasopimus ihmisten välillä. Se on yksi joukkorahoituksen muodoista, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toisilleen keskenään sopimiensa lainaehtojen mukaisesti ilman pankkia tai rahoitusyhtiötä välissä. Vertaislaina tunnetaan maailmalla termillä peer-to-peer (p2p) lainaus tai sosiaalinen lainaus. Verkkopalvelussamme lainanantaja ehdottaa millä korolla hän olisi valmis rahaa lainaamaan ja vastaavasti sinä päätät millä korolla olisit valmis hyväksymään lainatarjouksen. Kun osapuolet ovat yhteisymmärryksessä lainaehdoista, lainasopimus astuu voimaan lainanhakijan nostamalla tarjottu vertaislaina tililleen. Säilytämme luonnollisesti anonyymiuden vertaislainasopimuksen osapuolten välillä, joten lainanantaja tai lainanhakija eivät voi tunnistaa toisiaan.

Vertaislaina on ideana maailman vanhin lainamuoto: ihmiset ovat aina lainanneet rahaa toisilleen ja sopineen keskenään korosta ja muista lainaamisen ehdoista. Vasta nyt yhteiskunnan digitalisoitumisen myötävaikutuksesta on mahdollista ylläpitää verkossa digitaalista markkinapaikkaa, jossa suomalaiset voivat lainata rahaa toisilleen isossa mittakaavassa helposti ja nopeasti säilyttäen anonyymiuden. Vertaislaina on nykyaikaista vertaistaloutta.

Hae lainaa

Yksityishenkilöiden lainaamista

Vertaislainaaminen tapahtuu verkkopalvelun välityksellä, jolloin lainaamiseen saadaan nykyaikainen ja joustava sekä läpinäkyvä tapa lainaehtojen sopimiseen. Lainan ottaminen yksityishenkilöiltä ei silti eroa käytännössä siitä, että hakisi lainan pankista. Samalla tavalla lainanhakija täyttää lainahakemuksen ja mikäli hakija saa positiivisen lainatarjouksen ja hyväksyy sen, saa hän koko summan kerralla tilillensä. Lainanhakijan ei tarvitse erikseen kahlata läpi tarjouksia, vaan näytämme hakijalle kootusti vain yhden edullisimman lainatarjouksen, vaikka lainatarjouksen taustalla voikin olla usein jopa kymmeniä lainanantajia. Lisäksi lainanhakijan ja lainanantajan ei tarvitse erikseen sopia lainanehdoista, vaan tämä tapahtuu automaattisesti verkkopalvelussamme lainanottajan hyväksyttyä lainaehdot ja taas lainaajan sijoittamalla kyseiseen vertaislainaan. Fellow Finance hoitaa kaiken lainahallinnon osapuolten välillä.

Vertaislaina on hakijalle yhtä yksinkertainen vaihtoehto, kuin ottaa laina pankista. Raha saadaan yhdestä lähteestä ja sitä maksetaan tasaisesti takaisin yhdelle tilille. Lainansaaja ja lainanantaja eivät ole yhteydessä toisiinsa, vaan kummatkin osapuolet hoitavat lainaan liittyvät asiat Fellow Financen kanssa.

Vertaislainan korko

Vertaislaina on kahden yksityishenkilön välinen kauppa, emmekä yrityksenä määritä lainasi korkoa. Vertaislainassa korko perustuu huutokauppaan eli sijoittajat joutuvat kilpailemaan lainasi rahoittamisesta. Ainoastaan lainanantajat, jotka tarjoavat lainaa edullisimmalla korolla pääsevät mukaan rahoittamaan lainahakemusta. Näin lainanhakijalle pystytään tarjoamaan halvin mahdollinen markkinaehtoisesti saatavilla oleva lainatarjous. Lainatarjouksen jälkeen lainanhakija voi rauhassa päättää hyväksyykö vai hylkääkö saadun tarjouksen. Huutokauppaperiaate toimii myös käänteisesti ajatellen eli mitä maksukykyisempi lainanhakija on, sen parempia lainatarjouksia hänen on mahdollista lainanantajilta saada. Siksi kannattaa täyttää kaikki maksukykyä parantavat tiedot huolellisesti, jotta lainanantajat saavat mahdollisimman hyvän kuvan maksukyvystäsi. Markkinaehtoisen koron takia vertaislainasta on tullut yksi lainamarkkinoiden edullisimmista vaihtoehdoista vertaillessa eri lainantarjoajien korkoja keskenään vakuudettomissa kulutusluotoissa.

Vertaislainan takaisinmaksuaika on 2-10 vuotta, mutta voit maksaa lainasi milloin tahansa takaisin ilman lisäkuluja. Voit halutessasi ottaa joustavasti lyhennysvapaita kuukausia tai siirtää eräpäivää kahdella viikolla. Vertaislainan korottaminen on myös mahdollista 3 kuukauden välein.

Lainaa suomalaiselta suomalaiselle

Vertaislainaus on kasvanut joukkorahoituksen mukana viimeisten vuosien aikana merkittävästi ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti tunnettu ja joustava lainamuoto. Mediassa paljon käytetty pikavippi-ilmaisu muille kuin pankkilainoille on vertaislainan myötä saanut aidon pankkimaisen vaihtoehdon. Vertaislaina on edullisempi ja joustavampi lainamuoto lainanhakijalle pikaluottoihin ja luottolimiitteihin verrattuna. Verkkopalvelumme toimii ilman piilokuluja ja tarjoaa lainanhakijalle riittävän takaisinmaksuajan joustavilla lainaehdoilla ilman vakuuksia tai takaajia nopeasti ja helposti.

Laske lainalle kuukausierä

/kk

Hae lainaa

Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 euron lainalle on 10%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi 150€ välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463€.

Fellow Finance Oyj:lla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Laske lainalaskurilla talouteesi sopivin kuukausierä tarvittavalla lainamäärällä vaihtelemalla laina-aikaa ja täytä ei-sitova lainahakemus minuuteissa.

Vai haluatko saada lisätietoja lainasta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä

  • Kysy heti soittamalla numeroon 0203 80101 arkisin kello 9.00-17.00

Asiakkaiden ​arvosteluja palvelustamme

4.4 tähteä (207 arvostelua)