Uusi sijoitusmuoto

 • Hyvää ja tasaista korkoa lainoista
 • Ei korreloi suuresti osakkeiden kanssa
 • Ei hallinnointi/merkintäpalkkioita

Riskienhallinta

 • Maantieteellinen hajautus
 • Rajattu luottotappioriski
 • Myös vakuudellisia lainoja

Sijoituskohteet

 • Vertaislainat
 • Yrityslainat
 • Yrityslaskut

Korkosijoittaminen

Korkosijoittaminen on monipuolinen sijoitusmuoto ja vaihtoehtoja on monia vähäriskisistä korkeampi riskisiin. Perinteisiä korkosijoituskohteita ovat esimerkiksi valtioiden joukkovelkakirjalainat, säästötilit ja määräaikaistalletukset. Tässä kuitenkin tutustumme erilaiseen korkosijoituskohteisiin, jotka eivät suoraan korreloi osake- tai muiden korkomarkkinoiden kanssa, joukkorahoitukseen ja vertaislainoihin. Joukkorahoituksella tarkoitetaan sijoittamista yrityslainoihin ja vertaislainalla sijoittamista kuluttajien lainoihin. Fellow Finance on ainoana palveluntarjoajana pohjoismaissa, jossa voit saman palvelun kautta sijoittaa näihin kumpaankin.

Aloita sijoittaminen

Sijoittaminen korkoihin

Sijoittamalla Fellow Financen kautta yritys- ja kuluttajalainoihin saat kuukausittain korkotuottoa ja pääoman lyhennyksiä. Palvelun kautta voit hajauttaa sijoituksiasi maantieteellisesti ja sijoittaa joko suomalaisiin, puolalaisiin, ruotsalaisiin, saksalaisiin tai tanskalaisiin vertaislainoihin ja suomalaisiin yrityslainoihin ja myyntisaamisiin (laskuihin). Lisäksi voit asettaa haluamasi sijoitusehdot tarkasti. Esimerkiksi lainojen laina-ajat vaihtelevat suuresti 14 päivästä 10 vuoteen. Kuitenkin sijoituksia tehdessä kannattaa muistaa, että asettamalla todella tiukat sijoitusehdot, rajaat myös mahdollisesti monta hyvää lainaa pois ulottuviltasi ja myös sijoitusnopeus hidastuu. Salkkujen kiertonopeus on kuitenkin alle puolet siitä mitä laina-ajat antavat olettaa. Mikäli salkkunsa haluaa nopeasti muuttaa rahaksi on lainat mahdollista myös myydä toisille sijoittajille jälkimarkkinoilla.

Korkoa korolle

Fellow Financella sijoittajille maksetaan kuukausittain korkotuottoa lainoista ja pääomaa takaisin. Suurimpiin salkkuihin korkotuottoja tipahtelee päivittäin. Eniten tästä hyötyy laittamalla rahan töihin eli sijoittamalla saadut korkotuotot (ja pääomat) uudelleen ja saaden näin korkoa korolle. Näin salkun arvo kasvaa huomattavasti nopeammin, kuin makuuttamalla rahaa vain tilillä. Helpoiten tämä tapahtuu palvelussa asettamalla haluamansa sijoitusehdot automaattisen sijoittamisen työkaluun allokaattoriin, joka tekee haluamasi sijoituksen puolestasi, eikä sinun tarvitse olla tekemässä jokaista sijoitusta erikseen. Jokaisen sijoituskohteen etsiminen itse on myös toki mahdollista, mutta jo muutaman satasen sijoitussalkun kohdalla erittäin raskasta, sillä suosittelemme jakamaan sijoitukset yhteen lainaan sen kokoiseksi, että saat sijoitussummallasi mahdollisimman ison hajautuksen. Riittäväksi hajautukseksi katsomme sijoituksen noin 100 eri lainaan. Käytännössä tämä vaatisi minimissään 2500€ sijoituksen palveluun, sillä minimisijoitus per laina on 25€. Tosin tätä ei heti tarvitse olla saatavilla, vaan sijoittamisen voi myös aloittaa pienemmillä summilla.

Korkosijoituskohteet

Jokainen lainanhakija niin yritys kuin kuluttaja käyvät läpi huolellisen lainanhakuprosessin. Luottotiedottomat eivät voi saada lainaa ja lainanhakijat seulotaan tarkasti läpi. Yli 70% hakijoista karsitaan jo heti hakemusvaiheessa. Meillä käytetään myös koneoppimista tehostamassa hyvien lainanhakijoiden tunnistamista. Kulutusluotoissa hakijoilla ei tarvitse olla vakuuksia tai takaajia, mutta heidän tulotietonsa tarkistetaan. Yrityslainoissa yrityksiltä vaaditaan vähintään yrittäjän henkilökohtainen takaus ja mikäli tätä ei katsota riittäväksi lainan kokoon nähden, vaadimme myös reaalivakuuden, joka voi olla esimerkiksi kiinteistö.

Tutustu keskimääräisiin lainanhakijoihin. Voidaan kuitenkin yksinkertaisesti sanoa, että keskimääräinen lainanhakija esimerkiksi Suomessa on ihan tavallinen suomalainen, jolla on omakotitalo, koulutus, vakituinen työpaikka ja pari lasta. Monesti he päätyvät esimerkiksi hakemaan vertaislainaa siksi, että palvelu on nopea ja he tarvitsevat rahaa heti tai summa on sellainen, etteivät he koe tarvetta hakea sitä pankista.

Tällä hetkellä ainoastaan suomalaiset yritykset voivat hakea lainaa palvelumme kautta. Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset ovat asiakkaitamme. He hakevat yleensä rahoitusta kasvuun ja investointeihin. Nykyään pankkirahoitus on raskaasti säännösteltyä, että kaikki hyvät yritykset eivät voi sitä kautta saada rahoitusta, vaikka yrityksen talous olisi kunnossa. Tähän heille vastauksena on joukkorahoitus. Tällä voit siis korkean korkotuoton lisäksi osittain tukea myös suomalaisia yrityksiä kasvussa.

Lisäksi korkosijoittamisesessa on Fellow Financella rajattu luottotappioriski suurimmassa osassa markkinoita. Esimerkiksi suomalaiset kulutusluotot myydään perintäyhtiölle 53% jäljellä olevan pääoman arvosta ja puolalaiset kulutusluotot 30%. Voit lukea lisää riskeistä ja tuotoista.

Sijoittamisen aloittaminen käy minuuteissa. Tunnistaudu pankkitunnuksilla ja vastaa yleisiin sijoittamista koskeviin asiakaskartoituskysymyksiin, jonka jälkeen voit aloittaa sijoittamisen.

Aloita sijoittaminen

Tutustua korkosijoittamiseen ja palveluumme meidän esimerkkisalkun avulla.

korkosijoittamisen kokeileminen

Tutustu palveluun

Sijoittajien tuotto

Historiamme aikana sijoittajien saama keskimääräinen vuotuinen korkotuotto on ollut 6-9% riippuen lainamarkkinasta.

Sijoittajien tuotto esittää TWR-menetelmällä lasketun tuottoindeksin kaikille Fellow Finance -palvelun sijoituksille yhteensä. Sijoitusten arvo määritellään avoimena lainapääomana vähennettynä luottotappiovarauksella. Luottotappiovaraus lasketaan päivätasolla lainojen maksuviiveen, realisointiarvon ja riskiluokituksen perusteella. Aikavälillä 7/2014 - 11/2016 luottotappiovaraus on estimoitu jälkikäteen johtuen luottotappiovarauksen laskennassa toteutetusta muutoksesta. Palvelun historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta. Kuvion vertailuindeksi ei sisällä osinkoja.

Tutustu tarkemmin tilastoihin

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

 • Kysy heti soittamalla numeroon 0757 568 603 arkisin kello 9.00-17.00

Asiakkaiden ​arvosteluja palvelustamme

4.4 tähteä (207 arvostelua)

Lue mitä meistä kirjoitetaan muualla

 • Fellow Finance Kauppalehti
 • Fellow Finance Arvopaperi
 • Fellow Finance Reuters
 • Fellow Finance Talouselämä
 • Fellow Finance Taloussanomat
 • Fellow Finance Helsinkin Sanomat
 • Fellow Finance Salkunrakentaja
 • Fellow Finance Sijoittaja.fi
 • Fellow Finance Taloussanomat
 • Fellow Finance Yle
 • Fellow Finance Altfi
 • Fellow Finance Inderes

Uutisia

   Sosiaalinen media