Uusi sijoitusmuoto

 • Hyvää ja tasaista korkoa lainoista
 • Ei korreloi suuresti osakkeiden kanssa
 • Ei hallinnointi/merkintäpalkkioita

Riskienhallinta

 • Maantieteellinen hajautus
 • Rajattu luottotappioriski
 • Myös vakuudellisia lainoja

Sijoituskohteet

 • Vertaislainat
 • Yrityslainat
 • Yrityslaskut

Tuottoindeksi

Historiamme aikana sijoittajien saama keskimääräinen vuotuinen korkotuotto on ollut 3-8% riippuen lainamarkkinasta.

Sijoittajien tuotto esittää TWR-menetelmällä lasketun tuottoindeksin kaikille Fellow Finance -palvelun sijoituksille yhteensä. Sijoitusten arvo määritellään avoimena lainapääomana vähennettynä luottotappiovarauksella. Luottotappiovaraus lasketaan päivätasolla lainojen maksuviiveen, realisointiarvon ja riskiluokituksen perusteella. Aikavälillä 7/2014 - 11/2016 luottotappiovaraus on estimoitu jälkikäteen johtuen luottotappiovarauksen laskennassa toteutetusta muutoksesta. Vertailuindeksi ei sisällä osinkoja ja täten suora tuottovertailu ei ole mielekästä, tuottoindeksi kuvastaa lainasijoittamisen tuoton tasaisuutta. Palvelun historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta tuotosta.

Sijoittaminen vuonna 2021 lainoihin rajatulla riskillä

Uusi sijoitusmuoto vuonna 2019

Fellow Finance

Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu luottokelpoisille lainaa hakeville kuluttajille ja yrityksille sekä korkotuottoa etsiville sijoittajille.

Rekisteröidy asiakkaaksi

Rekisteröinti

Avaa ilmainen sijoitustili ja valitse kenelle ja millä ehdoin haluat lainata. Voit sijoittaa yksittäisiin lainahakemuksiin tai avata automaattisesti sijoittavan allokaattorin.

Lainasijoittaminen

Lainasopimus

Lainasopimus syntyy lainanantajan ja lainanhakijan välillä, kun lainanhakija nostaa tarjotun lainan omalle tilillensä. Fellow Finance hoitaa kaiken hallinnon osapuolten välillä.

Sijoittamisesta saa korkotuottoa

Tasaista tuottoa

Saat lainoista kuukausittain korkoja ja pääoman lyhennyksiä, jotka voit nostaa ulos palvelusta tai sijoittaa vaivattomasti uusiin lainoihin ja nauttia korkoa korolle-ilmiöstä.

Fellow Finance Oyj on ainoa suomalainen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu, jolla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Yhtiö on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.

Sijoitussalkun uusi hajautusmuoto

Tuotto ja hajautus

Vertaislainat ja yrityslainat tarjoavat sijoittajalle korkeaa korkotuottoa. Keskimääräinen vuotuinen korkotuotto on ollut 3-8% huomioiden luottotappiot. Lainat tarjoavat myös sijoittajille täysin uuden omaisuusluokan varojen hajauttamiseen. Joukkorahoituslainojen tuotto ei korreloi merkitsevästi osake- tai muun korkomarkkinan kanssa, joten vertaislainat ja yrityslainat ovat oiva lisä omien varojen hoitoon sekä hajauttamiseen.

Tutustu sijoittajaoppaaseen
Ajankohtainen korkosijoitusmuoto

Korkoa pääomalle

Sijoittajan saama tuotto on korkotuottoa lainatulle pääomalle. Lainan korko määräytyy sijoittajien lainanhakijoille tekemien tarjousten perusteella. Lainojen korot vaihtelevat pääsääntöisesti ​​5-​20% välillä, mutta ovat riippuvaisia lainamarkkinasta ja lainanhakijan luottoluokituksesta. Lainojen korkotaso mahdollistaa kilpailukykyisten lainojen tarjoamisen lainaa hakeville sekä hyvän tuottomahdollisuuden sijoittajille.

Lue lisää tuotoista
Sijoita rajatulla tappioriskillä

Rajattu tappioriski

Tiettyjen lainamarkkinoiden vertaislainoissa luottotappioriski on rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille. Lisäksi suomalaisille kuluttajille tarjotaan vapaaehtoinen lainaturvavakuutus työttömyyden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle vakuutusyhtiön AXA:n kanssa. Yrityslainoissa luottotappiota ei ole rajattu, mutta lainoilla on lähtökohtaisesti joko omistajan takaus ja usein myös reaalivakuus.

Lue lisää riskeistä
Vaihtoehtoinen sijoitusmuoto

Kuluttajat ja yritykset

Palvelumme yhdistää yksityishenkilöt ja yritykset, jotka haluavat sijoittaa lainoihin tai tarvitsevat rahoitusta. Sekä lainanhakija että lainanantaja päättävät, millä ehdoin he ovat valmiita rahaa lainaamaan. Voit hajauttaa lainasalkkusi viiden eri maan vertaislainoihin ja kolmen eri maan yrityslainoihin, myyntisaamisiin ja ostolaskuihin.

Tutustu kenelle lainataan
Uusi sijoitusvaihtoehto kaikille

Pohjoismaiden suurin

Fellow Finance ylläpitää välitetyn rahoituksen määrällä mitattuna Pohjoismaiden suurinta joukkorahoitus- ja vertaislainamarkkinapaikkaa, jonka kautta on välitetty rahoitusta yli puolella miljardilla eurolla yli 900 000 lainanhakijalle yli 17 000 sijoittajan toimesta. Tiesitkö, että lainahakemuksista hylätään yli 70% tiukan luottopolitiikan seurauksena?

Tutustu tilastoihin

Sijoittaminen lainoihin sopii kaikille

Ei ole väliä pohditko uutta vaihtoehtoista sijoituskohdetta sijoitussalkkusi hajauttamiseen vai oletko vasta miettimässä sijoittamisen aloittamista. Sijoittaminen lainoihin on tehty mahdolliseksi kaikille, olitpa vasta aloittanut kuukausisäästämisen, kokenut piensijoittaja tai instituutiosijoittaja. Tarjoamme vaivattoman sijoituskohteen, joka ei vaadi erityisosaamista sijoittamisesta tai markkinoiden seurantaa ja ajankäyttöä. Varmistamme turvallisen tavan sijoittaa yksityishenkilöiden vertaislainoihin sekä yritysten joukkorahoituslainoihin. Olemme sisällyttäneet osaamisemme luottoriskienhallinnasta ja sijoittamisesta edistykselliseen ja Pohjoismaiden suurimpaan joukkorahoituspalveluumme, jonka saat nyt ainutlaatuisesti käyttöösi ilman merkintä- tai hallinnointipalkkioita.

Ryhdy pankkiiriksi vuonna 2021

Sijoittamisella kuluttaja- ja yrityslainoihin pääset kiinni korkosijoitusmuotoon, joka on aiemmin ollut pankkien yksinoikeus. Pankkitoiminnan ansaintalogiikan mukaan pankki kerää tallettajilta rahaa mahdollisimman matalalla talletuskorolla lainatakseen talletetut rahat edelleen lainanottajille korkeammalla lainakorolla. Palvelussamme pankki tippuu säästäjän ja lainanhakijan välistä pois, jolloin säästäjä itse valitsee, kenelle ja millä korolla haluaa rahojaan lainata. Miksi lainata rahaa enää nollakorolla pankille, kun voit tehdä sen nyt itse helposti alustamme kautta korkeammalla korolla ja rajatulla riskillä.

Luottoriskien hallinta

Fellow Finance löytää, tunnistaa ja arvioi lainanhakijat. Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää ja tilille tuleva kuukausittainen kassavirta pitää olla riittävä lainan takaisinmaksuun muiden menojen ohessa. Sinä valitset, kenelle ja millä ehdoin olet valmis rahojasi lainaamaan. Tämän helpottamiseksi kaikki luottokelpoiset lainanhakijat luottoluokitellaan viisiportaisen tähtiluokituksemme mukaan. Luottoluokittelussa käytetään apuna Microsoft Azuren koneoppimisen mallia, joka käsittelee jopa satoja muuttujia. Luottoluokka arvioi ja ilmentää lainanhakijan todennäköistä maksukäyttäytymistä.

Sijoitussalkun hajautus

Voit vaivattomasti hajauttaa sijoituksesi satoihin lainoihin, jolloin yksittäinen lainariski pienenee ja sinun on mahdollista saada kilpailukykyistä tuottoa alhaisella volatiliteetilla. Tarjoamme mahdollisuuden hajauttaa lainasalkku maantieteellisesti viiden eri maan vertaislainoihin sekä kolmen eri maan pitkä- ja lyhytaikaisiin yrityslainoihin. Luottoriskiä voidaan minimoida osittain hajauttamalla pääoma vähintään 100 eri lainaan. Tällöin sijoitetaan enintään 1% sijoitussummasta yhdelle lainanhakijalle yhden lainamarkkinan sisällä. Lainoihin sijoittamalla hajautat myös varallisuuttasi täysin uuteen sijoitusmuotoon, mikä ei merkitsevästi korreloi muiden perinteisten sijoitusmuotojen, kuten esimerkiksi osake- tai muun korkomarkkinan, kanssa.

Aloita sijoittaminen

Instituutiosijoittajille tarjoamme

Lue lisää mitä tarjoamme instituutiosijoittajille

​Vertaislainat ja yrityslainat tarjoavat

Sijoittaminen korkealla tuotolla

Korkeaa tuottoa

Sijoittajiemme saama keskimääräinen vuotuinen korkotuotto lainoista sisältäen luottotappiot on ollut 3-8%

Sijoittaminen turvallisesti

Rajatun tappioriskin

Tiettyjen lainamarkkinoiden vertaislainoissa luottoriski on rajattu maksamattomien lainojen myynnillä perintäyhtiöille

Korkoa korolle sijoittamisessa

Korkoa korolle

Voit automaattisesti sijoittaa kuukausittaiset korot ja lyhennykset helposti uusiin lainoihin ja nauttia korkoa korolle

Sijoitussalkun uusi hajautus

Hajautuksen

Lainasalkku hajautettavissa satoihin lainoihin maantieteellisesti. ​Samalla hajautat varojasi uuteen omaisuusluokkaan

Sijoita läpinäkyvästi

Läpinäkyvyyttä

Näet aina tililläsi ajantasaisen tilanteen lainasalkustasi sekä pystyt analysoimaan salkkuasi monipuolisilla työkaluilla

Sijoittaminen ilman kuluja

Edullinen palvelu

Markkinapaikka on kuluton lainahakemuksiin sijoitta​valle. Emme peri sijoittajilta avaus-, kuukausi- tai merkintämaksuja

Vaihtoehtoinen sijoituskohde

​Turvallisuutta

Korkotuotto perustuu lainasopimuksiin sijoittajan ja lainansaajan välillä, et rahoita Fellow Financen liiketoimintaa

Sijoittamisen jälkimarkkinat

Jälkimarkkinat

Voit pyrkiä myymään eurolainojasi muille palvelun sijoittajille, jos tulee äkillinen tarve pääoman kotiutukselle

Tutustu sijoittamiseen esimerkkisalkun avulla

Lainasijoittamisen kokeileminen

Katso esimerkkisalkku

Tutustu myös Sijoittaja.fi:n esimerkkisalkkuun

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

 • Kysy heti soittamalla numeroon 0757 568 603 arkisin kello 9.00-17.00

Asiakkaiden ​arvosteluja palvelustamme

4.4 tähteä (207 arvostelua)

Lue mitä meistä kirjoitetaan muualla

 • Fellow Finance Kauppalehti
 • Fellow Finance Arvopaperi
 • Fellow Finance Reuters
 • Fellow Finance Talouselämä
 • Fellow Finance Taloussanomat
 • Fellow Finance Helsinkin Sanomat
 • Fellow Finance Salkunrakentaja
 • Fellow Finance Sijoittaja.fi
 • Fellow Finance Taloussanomat
 • Fellow Finance Yle
 • Fellow Finance Altfi
 • Fellow Finance Inderes

Uutisia

   Sosiaalinen media