Sijoita vertaislainoihin turvallisesti

Sijoittaminen vertaislainoihin turvallisesti

Rajattu luottotappioriski

Vertaislainojen, pois lukien saksalaisten ja ruotsalaisten, luottoriski on rajattu erääntyneiden lainojen myynnillä perintäyhtiöille

Vertaislainasijoitus isolla volyymilla

Merkittävä lainavolyymi

Kuukaudessa välitetään lainoja keskimäärin yli 15M€, joten isollekin pääomalle löytyy riittävästi sijoituskohteita

Sijoitussalkun hajauttaminen vertaislainoihin

Maantieteellinen hajautus

Lainasalkku voidaan hajauttaa suomalaisiin, saksalaisiin, puolalaisiin, tanskalaisiin ja ruotsalaisiin vertaislainoihin

Sijoittaminen vertaislainoihin kannattaa

Lainaturvavakuutus

Suomalainen lainanhakija voi ottaa AXA:n myöntämän lainaturvan työttömyyden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle

Aloita sijoittaminen

Mitä tarkoittaa vertaislainaus?

Vertaislainaus on netissä otettava laina, jossa yksityishenkilöt lainaavat rahaa toiselle yksityishenkilölle eli lainaa ihmisten välillä. Vertaislainaus eli P2P lending on yksi joukkorahoituksen muodoista, jossa useat eri yksityishenkilöt lainaavat rahaa yksityishenkilölle. Lainaaja maksaa kuukausittain lyhennyksiä ja korkoa lainastaan, jonka palvelun tarjoaja jakavat sijoittajille.

Vertaislainasijoittaminen perustuu samaan vertaistalousajatukseen kuin esimerkiksi taksi- ja hotellialaa muokanneet Uber ja Airbnb: käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas verkkopalvelu, joka yhdistää tuotteen tai palvelun kysynnän ja tarjonnan toisiinsa entistä nopeammin ja helpommin ilman perinteisiä välikäsiä. Rahoitusalalla tämä tarkoittaa vertaislainaamista, jossa ihmiset ja yritykset lainaavat rahaa toisilleen keskenään sopimiensa korkotasojen ja lainaehtojen mukaisesti ilman pankkia tai rahoitusyhtiötä välissä. Vertaislainaus Fellow Financen kautta maksaa 0€ - ei avausmaksua, välitysmaksuja, nostomaksuja, kuukausimaksuja jne. Ainoa mahdollinen kulu sijoittajalle on 1% korvaus jälkimarkkinoilla lainojen myynnistä.

Itse asiassa vertaislainaus perustuu vuosisatoja vanhalle tavalle - niillä joilla on ylimääräistä rahaa lainaavat niille, jotka sitä hetkellisesti tarvitsevat. Pitkästä historiasta huolimatta, vasta yhteiskunnan ja ihmisten käyttäytymisen digitalisoitumisen myötä edellä mainitut toimijat löytävät toisensa tarpeeksi tehokkaasti internetin välityksellä, jotta sijoittaminen vertaislainoihin on isossa mittakaavassa mielekästä: tehtävä, joka on ennen ollut pankkien ja rahoitusyhtiöiden yksinoikeus. Vertaislainauksessa erona totuttuun lainaamiseen on se, että lainanhakija ei hae lainaansa mistään rahoitusinstituutiosta, vaan suoraan toisilta yksityishenkilöiltä ja organisaatioilta. Lainanantajat taas sijoittavat säästöön menevän rahansa suoraan lainanhakijoille ilman, että he ensin tallettaisivat ne pankkitilille lepäämään talletuksina, jonka jälkeen pankki lainaisi saman rahan eteenpäin pankkitoiminnan ansaintalogiikan mukaisesti.

Vertaislainasijoittaminen Pohjoismaiden suurimmassa palvelussa

Lainanhakijan maksukyky selvitetään mahdollisimman aukottomasti ennen kuin hakijan lainahakemus esitellään sijoittajille markkinapaikalla. Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää ja hakijan tulot täytyy olla riittävät lainan takaisinmaksuun. Maksukyvyn selvittämisen lisäksi lainanhakijan luottokelpoisuutta arvioidaan koneoppimiseen perustuvalla kymmeniä muuttujia sisältävällä credit scoring-mallilla, jonka perusteella hakijat luokitellaan viiteen eri luottoluokkaan: 1-5 tähteä. Mitä korkeampi luottoluokitus, sitä todennäköisempää on, että lainanhakija tulee maksamaan lainansa moitteetta takaisin. Oppivan scoring-mallin ennustustarkkuus paranee jatkuvasti uuden takaisinmaksudatan myötä ja mallia kehitetään testaamalla uusia muuttujia. Mallin tarkkuutta voi arvioida tilastosivun luottotappiograafeista, kuinka tasaisesti realisoituneet luottotappiot jakautuvat mallin ennustaman luottoluokituksen mukaisesti.

Tarjoamme vertaislainojen sijoittamiseen selkeän ja täysin sähköisen markkinapaikan sekä hoidamme kaiken lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä. Markkinapaikallamme voit sijoittaa maantieteellisesti hajauttaen suomalaisiin, saksalaisiin, puolalaisiin, ruotsalaisiin ja tanskalaisiin vertaislainoihin.

Suomen vertaislainamarkkinat

 • Enintään 20 000 euron lainoja
 • Laina-aika 2-10 vuotta
 • Vuosikorko välillä 5-18%
 • Korkoa ja lainalyhennystä maksetaan kuukausittain

Saksan vertaislainamarkkinat

 • Enintään 10 000 euron lainoja
 • Laina-aika 2-10 vuotta
 • Vuosikorko välillä 5-8%
 • Korkoa ja lainalyhennystä maksetaan kuukausittain

Puolan vertaislainamarkkinat

 • Enintään 12 000 złotyn lainoja
 • Laina-aika enintään 2 vuotta
 • Vuosikorko jopa yli 40% kompensoiden luottotappioriskiä
 • Korkoa ja lainalyhennystä maksetaan kuukausittain

Ruotsin vertaislainamarkkinat

 • Enintään 500 000 kruunun lainoja
 • Laina-aika 1-10 vuotta
 • Vuosikorko välillä 5-20%
 • Korkoa ja lainalyhennystä maksetaan kuukausittain

Tanskan vertaislainamarkkinat

 • Enintään 100 000 kruunun lainoja
 • Laina-aika 1-10 vuotta
 • Vuosikorko välillä 5-25%
 • Korkoa ja lainalyhennystä maksetaan kuukausittain

Aloita sijoittaminen

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

Uutisia

   Sosiaalinen media