Sijoita vertaislainoihin turvallisesti rajatulla riskillä

Sijoittaminen vertaislainoihin turvallisesti

Rajattu luottotappioriski

Tiettyjen lainamarkkinoiden vertaislainoissa luottoriski on rajattu erääntyneiden lainojen myynnillä perintäyhtiöille

Vertaislainasijoitus isolla volyymilla

Merkittävä lainavolyymi

Kuukaudessa välitetään lainoja keskimäärin yli 10M€, joten isollekin pääomalle löytyy riittävästi sijoituskohteita

Sijoitussalkun hajauttaminen vertaislainoihin

Maantieteellinen hajautus

Lainasalkku voidaan hajauttaa suomalaisiin, saksalaisiin, puolalaisiin ja tanskalaisiin vertaislainoihin

Sijoittaminen vertaislainoihin kannattaa

Lainaturvavakuutus

Suomalainen lainanhakija voi ottaa AXA:n myöntämän lainaturvan työttömyyden, työkyvyttömyyden ja kuoleman varalle

Aloita sijoittaminen

Mitä vertaislainaus tarkoittaa

Vertaislainaus on yksi joukkorahoituksen muodoista, jossa useat yksityishenkilöt lainaavat netin kautta rahaa toiselle yksityishenkilölle eli lainaa ihmisten välillä. Lainan annon jälkeen vertaislainaaja maksaa kuukausittain lyhennyksiä ja korkoa lainastaan, jonka vertaislainapalvelu tilittää lainaan sijoittaneille henkilöille.

Vertaislainasijoittaminen perustuu samaan vertaistalousajatukseen kuin esimerkiksi taksi- ja hotellialaa muokanneet Uber ja Airbnb: käyttäjäystävällinen ja kustannustehokas verkkopalvelu, joka yhdistää tuotteen tai palvelun kysynnän ja tarjonnan toisiinsa entistä nopeammin ja helpommin ilman perinteisiä välikäsiä. Rahoitusalalla tämä tarkoittaa vertaislainaamista, jossa ihmiset ja yritykset lainaavat rahaa toisillensa keskenään sopimiensa korkotasojen ja lainaehtojen mukaisesti ilman pankkia välissä. Rahalle muodostuu hinta, kun molemmat osapuolet ovat valmiita hyväksymään lainasopimuksen.

Itse asiassa vertaislainaus perustuu vuosisatoja vanhalle tavalle - niillä joilla on ylimääräistä rahaa lainaavat niille, jotka sitä hetkellisesti tarvitsevat. Pitkästä historiasta huolimatta, vasta yhteiskunnan ja ihmisten käyttäytymisen digitalisoitumisen myötä edellä mainitut toimijat löytävät toisensa tarpeeksi tehokkaasti internetin välityksellä, jotta sijoittaminen vertaislainoihin on isossa mittakaavassa mielekästä: tehtävä, joka on ennen ollut pankkien ja rahoitusyhtiöiden yksinoikeus. Vertaislainauksessa erona totuttuun lainaamiseen on se, että lainanhakija ei hae lainaansa rahoitusinstituutiosta, vaan suoraan toisilta yksityishenkilöiltä ja organisaatioilta. Lainanantajat taas sijoittavat säästöön menevän rahansa suoraan lainanhakijoille ilman, että he ensin tallettaisivat ne pankkitilille lepäämään talletuksina, jonka jälkeen pankki lainaisi saman rahan eteenpäin pankkitoiminnan ansaintalogiikan mukaisesti.

Vertaislainaminen Pohjoismaiden suurimmassa palvelussa

Lainanhakijan maksukyky pyritään selvittämään mahdollisimman aukottomasti ennen kuin hakijan lainahakemus esitellään sijoittajille markkinapaikalla. Lainanhakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintää ja hakijan tulot täytyy olla riittävät lainan takaisinmaksuun. Maksukyvyn selvittämisen lisäksi lainanhakijan luottokelpoisuutta arvioidaan koneoppimiseen perustuvalla lukuisia muuttujia sisältävällä credit scoring-mallilla, jonka perusteella hakijat luokitellaan viiteen eri luottoluokkaan. Mitä korkeampi luottoluokitus, sitä todennäköisempää on, että lainanhakija tulee maksamaan lainansa moitteetta takaisin. Oppivan scoring-mallin ennustustarkkuus paranee jatkuvasti uuden takaisinmaksudatan myötä ja mallia kehitetään testaamalla uusia muuttujia. Mallin tarkkuutta voi arvioida tilastosivun luottotappiograafeista, kuinka tasaisesti realisoituneet luottotappiot jakautuvat mallin ennustaman luottoluokituksen mukaisesti.

Tarjoamme vertaislainojen sijoittamiseen selkeän ja täysin sähköisen markkinapaikan sekä hoidamme kaiken lainoihin liittyvän hallinnon osapuolten välillä. Markkinapaikallamme voit sijoittaa maantieteellisesti hajauttaen suomalaisiin, saksalaisiin, puolalaisiin ja tanskalaisiin vertaislainoihin. Keskimäärin lainojen kiinteä vuosikorko vaihtelee 5-20% välillä ja laina-aika 1-7 vuodessa, mutta ovat riippuvaisia lainamarkkinasta ja lainanhakijan luottoluokasta.

Aloita sijoittaminen

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

Uutisia

      Sosiaalinen media