Sijoittaminen suomalaisiin yrityslainoihin ja laskuihin

Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin

Sinivalkoisuus

Sijoittamalla yrityksiin tuet suomalaisten pk-yritysten kasvumahdollisuuksia ja suomalaista hyvinvointia

Yrityslainat ja myyntisaatavat sijoituskohteena

Monipuolisuus

Sijoittaja voi hajauttaa sekä pitkäaikaisiin että lyhytaikaisiin yrityslainoihin

Läpinäkyvää sijoittamista yrityslainoihin

Läpinäkyvyys

Sijoittajalle tarjotaan verkkopalvelussa kokonaisvaltainen kuvaus yrityksestä ja lainan käyttötarkoituksesta

Sijoita yrityslainoihin turvallisesti

Takaus ja reaalivakuus

Yleensä vähintään yrittäjän henkilötakaus sekä usein reaalivakuus kuten kiinteistö, asunto-osake tai yrityskiinnitys

Aloita sijoittaminen

Sijoita pk-yritysten lainoihin ja tuet kotimaista yrittäjyyttä

Yritysrahoituksen saatavuus vaikuttaa suoraan yritysten mahdollisuuteen investoida ja kasvaa. Sijoittamalla suomalaisten yritysten lainoihin tuet kotimaisten pienten ja keskisuurien yritysten investointi- ja kasvumahdollisuuksia ja näin isossa kuvassa suomalaista työllisyyttä, talouskasvua ja yhteistä hyvinvointiamme. Palvelumme kautta voidaan sijoittaa yritysten pitkäaikaisiin yrityslainoihin, lyhytaikaisiin myyntilaskuihin ja ostolaskuihin sekä käyttölainoihin. Joukkorahoituslainaa hakevan yrityksen ennakkoarviointi, ennen lainan julkaisemista verkkopalvelussamme sijoittajille tutustuttavaksi, perustuu hankkeen kokonaisarviointiin yrityksen maksukyvystä, liiketoiminnasta, lainan käyttötarkoituksesta, takaajan takausvastuukyvystä sekä reaalivakuuden käyvän arvon arvioinnista.

Tarjoalla neljä eri sijoituskohdetta

Tasaista tuottoa yrityslainoista

Tasaista tuottoa yrityslainoista

Yrityslainat 1-7 vuoden laina-ajalla ja 6-15% vuosikorolla ovat tarjonneet sijoittajan salkkuun tasaista kassavirtaa, hajautusta kokonaisportfolioon ja mahdollisuuden huomattavasti perinteisiä korkoinstrumentteja korkeampaan korkotuottoon. Yrityksille myönnettävät lainat sisältävät tavallisesti vähintään omistajayrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein myös reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen. Verkkopalvelussa on aina tarjolla tarkka kuvaus rahoitusta hakevasta yrityksestä mahdollisineen tilinpäätöstietoineen ja rahoituksen käyttötarkoituksesta sijoituspäätöksen tueksi.

Aloita sijoittaminen

Likvidi myyntilaskurahoitus

Likvidi myyntilaskurahoitus

Myyntilaskurahoitus on sijoittamista yritysten lyhytaikaisiin 14-90 vuorokauden myyntisaamisiin. Juridisesti myyntilaskurahoitus on lyhytaikainen yrityslaina, jossa yrityksen myyntilasku toimii lainan takaisinmaksussa ennalta sovittuna kassavirtana. Sijoituskohteen tuotto-odotus on ainutlaatuinen verrattuna muihin lyhytaikaisiin korkosijoituskohteisiin. Esimerkiksi muutaman kuukauden pankkitalletusten ja korkorahastojen tuotto-odotus on yleensä alle yhden prosentin. Laskunsa rahoittanut yritys kantaa omasta asiakkaastaan aina luottotappioriskin ja pääsääntöisesti rahoituksen takaa myös yrittäjä.

Aloita sijoittaminen

Uniikki ostolaskurahoitus

Uniikki ostolaskurahoitus

Ostolaskujen rahoittamisessa sijoitetaan yritysten valikoituihin ostolaskuihin 1-12 kuukauden laina-ajalla ja 6-12% vuosikorolla. Fellow Finance maksaa rahoitettavan ostolaskun suoraan hyödykkeen myyjälle, jolloin rahoitustarve on täsmällisesti rahoitusta nostettaessa jo tiedossa. Yhtenä merkittävänä erona yritysten myyntilaskujen rahoitukseen on ostolaskurahoituksen hieman pidempi keskimääräinen laina-aika, jonka vastapainona vuotuinen korko on vastaavasti hieman korkeampi. Ostolaskurahoitus sopii etenkin sijoittajalle, joka etsii alle 12 kuukauden sijoituskohdetta kilpailukykyisellä korkotasolla.

Aloita sijoittaminen

Yritysten käyttölaina

Korkea korkoinen käyttölaina

Suomalaisten yritysten käyttölainat ovat enintään 15 000 euron lainoja. Laina-aika on 1-18 kuukautta ja korkoa sekä pääoman lyhennystä maksetaan sijoittajalle yleensä takaisin kuukausittain tasaerinä. Lainat ovat aina yrittäjän omavelkaisesti takaamia ja vakuudettomia. Käyttölainat ovat tarjonneet korkeaa jopa yli 30% korkoa sisältäen vastavuoroisesti korkeamman luottotappioriskin verrattuna yritysten muihin lainatuotteisiin. Käyttölainat sopivat sijoittajan salkkuun, joka etsii markkinaa korkeampaa tuottoa ja on valmis kantamaan riskiä sen saavuttamiseksi.

Aloita sijoittaminen

Toimintaperiaatteita

Vakuuksien arviointi

Voit tutustua yritysrahoituksen korkotasoihin ja luottotappioihin tilastot-sivulla sekä katsoa minkälaisia yrityksiä markkinapaikallamme rahoitusta hakee.

Aloita sijoittaminen

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

  • Kysy heti soittamalla numeroon 0757 568 603 arkisin kello 9.00-17.00

Uutisia

      Sosiaalinen media