Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin ja myyntisaataviin

Sijoita suomalaisiin yrityslainoihin

Sinivalkoisuus

Sijoittamalla yrityksiin tuet suomalaisten pk-yritysten kasvumahdollisuuksia ja suomalaista hyvinvointia

Yrityslainat ja myyntisaatavat sijoituskohteena

Monipuolisuus

Sijoita hajauttamalla sekä pitkäaikaisiin yrityslainoihin että lyhytaikaisiin yritysten myyntisaataviin

Läpinäkyvää sijoittamista yrityslainoihin

Läpinäkyvyys

Yritysrahoituksessa sijoittajalle tarjotaan verkkopalvelussa kuvaus yrityksestä ja lainan käyttötarkoituksesta

Sijoita yrityslainoihin turvallisesti

Takaus ja reaalivakuus

Yleensä vähintään yrittäjän henkilötakaus sekä usein reaalivakuus kuten kiinteistö, asunto-osake tai yrityskiinnitys

Aloita sijoittaminen

Yrityslaina sijoituksena

Sijoittamalla yrityslainoihin tuet kotimaisten pienten ja keskisuurien yritysten investointi- ja kasvumahdollisuuksia ja näin isossa kuvassa Suomen työllisyyttä, talouskasvua ja hyvinvointia. Yrityslainat sisältävät aina vähintään omistajayrittäjän omavelkaisen henkilötakauksen ja usein myös reaalivakuuden kuten kiinteistö- tai yrityskiinnityksen. Verkkopalvelussa löydät aina tarkan kuvauksen rahoitusta hakevasta yrityksestä ja rahoituksen käyttötarkoituksesta sijoituspäätöksen tueksi. Ennen yrityshankkeen julkaisua verkkopalvelussa sijoittajien sijoitettavaksi, yrityksellä tulee olla analyysimme mukaan riittävä luottoluokitus, vakuus ja/tai takausvastuukyky sekä positiivinen kokonaisarvio hakijan velanhoitokyvystä.

Aloita sijoittaminen

Laskurahoitus sijoituksena

Toisena yritysrahoitusmuotona on laskurahoitus eli myyntisaatavarahoitus. Sijoittajan näkökulmasta laskurahoitus on sijoittamista yritysten lyhytaikaisiin, 14-90 vuorokauden, myyntisaamisiin eli laskuihin. Juridisesti laskurahoitus on lyhytaikainen yrityslaina, jossa yrityksen myyntilasku toimii lainan vakuutena mahdollisten muiden vakuuksien lisäksi. Laskurahoituksen mielenkiintoiseksi yrityssijoituskohteeksi tekee sijoitetun pääoman kiertonopeus. Laina-ajan ollessa keskimäärin vain noin 30 päivää, sijoittaja saa nopeasti sijoitetun summan korkoineen takaisin. Laskurahoitusten vuotuiset korot ovat olleet sijoittajille keskimäärin 6-10% välillä. Perinteisillä sijoitusmarkkinoilla näin nopea pääoman kiertokulku ja korko ovat täysin ainutlaatuista. Muiden lyhytaikaisten sijoituskohteiden kuten esimerkiksi 1-3 kuukauden pankkitalletusten ja korkorahastojen tuotot ovat yleensä selvästi alle yhden prosentin. Lisäksi laskutamme suoraan laskun saajaa, joka maksaa laskun Fellow Financelle eikä velalliselle ja näin pienentää olennaisesti luottoriskiä.

Aloita sijoittaminen

Yritykset sijoituskohteena

Vakuuksien arviointi

Fellow Finance haastattelee lainaa hakevan yrityksen edustajan ennen lainahakemuksen julkaisemista palvelussaan.

Joukkorahoituslainaa hakevan yrityksen ennakkoarviointi ennen yrityslainan julkaisemista verkkopalvelussamme perustuu hankkeen kokonaisarviointiin yrityksen maksukyvystä, liiketoiminnasta, lainan käyttötarkoituksesta, takaajan takausvastuukyvystä sekä reaalivakuuden käyvän arvon arvioinnista.

Fellow Finance tarjoaa sijoittajille rahoitettavaksi vain niitä yrityslainoja, jotka täyttävät edellä mainitut kriteerit.

Aloita sijoittaminen

Vai haluatko saada lisätietoa sijoittamisesta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä pikaisesti ja kerromme lisää

  • Kysy heti soittamalla numeroon 0203 80101 arkisin kello 9.00-17.00

Uutisia

      Sosiaalinen media