Pikavippi heti tilille? Vertaile ensin korkoa

Pikavipille ei ole virallista määritelmää, mutta yleensä pikavippi ymmärretään lyhytaikaisena ja pienenä alle 2 000 euron pikalainana, joka lähtökohtaisesti myönnetään jokaiselle kenellä ei ole maksuhäiriömerkintää ilman syvällisempää luottoanalyysia lainanhakijan takaisinmaksukyvystä. Löysän luottopolitiikan seurauksena pikavippien todelliset vuosikorot nousevat helposti yli 200%, koska näin yhden lainanhakijan takaisinmaksulla pystytään korvaamaan lainanhakijoiden enemmistöstä syntyvät luottotappiot. Lisäksi maksamattoman lainan perintää hoitava yhtiö on usein osa pikavippiyhtiötä, jolloin kalliit perintäkustannukset muodostavat elintärkeän tulolähteen pikavippaajalle. Toisin sanoen pikavippejä tarjoavat yhtiöt, joiden organisaatiorakenne vastaa edellä kuvattua, hyötyvät taloudellisesti pitkällä aikavälillä siitä, että lainanhakijat jättävät pikavippinsä maksamatta.

On hyvä asia, että uuden lainasäädännön myötä pikavippejä ei myönnetä enää klo 23-7 aikana ja pikavipin todellinen vuosikorko saa olla enintään 50,5% alle 2 000 euron lainoissa. Kuitenkin tämän seurauksena moni pikavippiyritys on alkanut tarjoamaan isompaa 2 000 - 3 000 euron lainaa. Huomioithan, että todellista vuosikorkoa ei laki rajoita näissä yli 2 000 euron lainoissa ja se voi nousta satoihin prosentteihin.

Pikavipin takaisinmaksuaika on tyypillisesti kuukausi ja pikavippejä tarjotaan jopa 14 päiväksi korotta. Huomioithan, että 14 päivän korottoman laina-ajan jälkeen pikavipin kustannukset voivat kohota erilaisilla maksuilla erittäin korkeiksi, jolloin "koroton" sekä "kuluton" pikavippi muuttuukin kalliiksi ja huonoksi vaihtoehdoksi rahoittaa päivittäisiä hankintoja tai isompiakin haaveita. Lainavertailu kannattaakin aina tehdä edullisimman luoton löytämiseksi.

Pikavippien vertaileminen

Pikavippien vertailu eri lähteistä kannattaa aina. Todellinen vuosikorko kertoo aina rehellisesti pikavippien todelliset kokonaiskustannukset. Yleisesti ottaen pikavipin huonona puolena on, että lainan takaisinmaksuerät ylittävät helposti asiakkaan kuukausittaisen maksuvaran, joten pikavippiä harkitsevan kannattaa varmistaa etukäteen, että pystyy maksamaan lainan takaisin eräpäivänä. Pikavippi on kallis lainamuoto, joten sen ottamista kannattaa harkita huolella ja vertailla ensin muita luottoja hyvin tarkkaan. Takaisinmaksu korottomalla tai korollisella pikavipillä eräpäivään mennessä on lainanhakijan kannalta ehdoton. Muista hinnan lisäksi vertailla myös muita pikavipin lainaehtoja, esimerkiksi kuinka paljon mahdollisen eräpäivän siirto tulisi maksamaan.

Yhtä nopea ja helppo kuin pikavippi

Pikavippi on kallis eikä yleensä paras vaihtoehto. Laina palvelustamme on yhtä nopea ja helppo hakea, mutta todennäköisesti aina halvempi kuin pikavipit. Lisäksi palvelussamme ei ole yllättäviä piilokuluja kuten limiittiprovisioita tai lainan lisänostokuluja. Lainalle voit ottaa myös lainaturvavakuutuksen työttömyyden, pitkäaikaisen sairasloman ja kuoleman varalle, joka ei ole yleensä mahdollista pikavipeissä. Yksinkertaisesti pikavippiä ei enää kannata ottaa vuonna 2019, koska nykyään voit yhtä helposti ja vaivattomasti hakea myös tavallista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Mikäli sinulla on riittävä takaisinmaksukyky hakemaasi lainaan ja olet muutoinkin hoitanut raha-asiasi moitteetta, saat lainan edullisimmilla ehdoilla verrattuna pikavippeihin.

Hae lainaa

Näin vaivattomasti haet ​lainaa

Lainasumman valitseminen

1. ​Lainasumma

Valitse sopivin summa ja kuukausittainen maksuerä heti hakemuksen alussa

Lainahakemuksen täyttäminen

2. Hakemustiedot

Täytä hakemus ​netissä vaivattomasti vain muutamassa minuutissa

Ei-sitova lainatarjous

3. Lainatarjous

Saat välittömästi tarjouksen, päätä rauhassa hyväksytkö vai hylkäätkö sen

Rahat tilille heti

4. ​Lainan nosto

Jos hyväksyt lainatarjouksen, saat ​rahat tilillesi jopa saman arkipäivän aikana

Hae lainaa

Laske lainalle kuukausierä

/kk

Hae lainaa

Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7 000 euron lainalle on 10%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi 150€ välityspalkkio. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 9 463€.

Fellow Finance Oyj:lla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.

Laske lainalaskurilla lainan kuukausieräsi tarvitsemallasi lainasummalla ja talouteesi sopivalla takaisinmaksuajalla. Täytä tämän jälkeen ei-sitova lainahakemus muutamassa minuutissa verkkopalvelussamme. Saat heti lainatarjouksen, tutustu siihen ja päätä hyväksytkö vai hylkäätkö sen.

Vai haluatko saada lisätietoja lainasta?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä

  • Kysy heti soittamalla numeroon 0203 80101 arkisin kello 9.00-17.00