Pikavippi

Pikavipille ei ole virallista määritelmää, mutta yleensä pikavippi ymmärretään lyhytaikaisena ja pienenä alle 2 000 euron pikalainana, joka periaatteessa myönnetään kenelle tahansa ilman, että lainanantaja tarkkaan analysoi lainanhakijan takaisinmaksukykyä. Tämän seurauksena pikavippien todelliset vuosikorot nousevat helposti yli 200%, koska näin yhden lainanhakijan takaisinmaksulla pystytään korvaamaan lainanhakijoiden enemmistöstä syntyvät luottotappiot.

On hyvä asia, että uuden lainasäädännön myötä pikavippejä ei myönnetä enää klo 23-7 aikana ja pikavipin todellinen vuosikorko saa olla enintään 50,5% alle 2 000 euron lainoissa. Kuitenkin tämän seurauksena moni pikavippiyritys on alkanut tarjoamaan isompaa 2 000 - 3 000 euron lainaa. Huomioithan, että todellista vuosikorkoa ei laki rajoita näissä yli 2 000 euron lainoissa ja se voi nousta satoihin prosentteihin.

Pikavipin takaisinmaksuaika on tyypillisesti kuukausi ja pikavippejä tarjotaan jopa 14 päiväksi korotta. Huomioithan, että 14 päivän korottoman laina-ajan jälkeen pikavipin kustannukset voivat kohota erilaisilla maksuilla erittäin korkeiksi, jolloin "koroton" sekä "kuluton" pikavippi muuttuukin kalliiksi ja huonoksi vaihtoehdoksi rahoittaa päivittäisiä hankintoja tai isompiakin haaveita.

Pikavippien vertaileminen

Pikavippien vertailu eri lähteistä kannattaa aina. Todellinen vuosikorko kertoo aina rehellisesti pikavippien todelliset kokonaiskustannukset. Yleisesti ottaen pikavipin huonona puolena on, että lainan takaisinmaksuerät ylittävät helposti asiakkaan kuukausittaisen maksuvaran, joten pikavippiä harkitsevan kannattaa varmistaa etukäteen, että pystyy maksamaan lainan takaisin eräpäivänä. Pikavippi on kallis lainamuoto, joten sen ottamista kannattaa harkita huolella ja vertailla ensin muita lainamuotoja hyvin tarkkaan. Takaisinmaksu korottomalla tai korollisella pikavipillä eräpäivään mennessä on lainanhakijan kannalta ehdoton. Muista hinnan lisäksi vertailla myös muita pikavipin lainaehtoja, esimerkiksi kuinka paljon mahdollisen eräpäivän siirto tulisi maksamaan.

Lainaa heti tilille

Lainamme on yhtä nopea ja helppo hakea, mutta todennäköisesti aina halvempi kuin epämääräiset pikavipit. Lisäksi palvelussamme ei ole yllättäviä ja inhottavia piilokuluja kuten limiittiprovisioita tai lainan lisänostokuluja. Lainalle voit ottaa myös aidon lainaturvavakuutuksen työttömyyden, pitkäaikaisen sairasloman ja kuoleman varalle, joka ei ole yleensä mahdollista pikavipeissä. Lainaturvavakuutuksen tarjoaa yksi maailman suurimmista vakuutusyhtiöistä AXA.

Yksinkertaisesti pikavippiä ei enää kannata ottaa vuonna 2018, koska nykyään voit yhtä helposti ja vaivattomasti hakea myös tavallista lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Mikäli sinulla on riittävä takaisinmaksukyky hakemaasi lainaan ja olet muutoinkin hoitanut raha-asiasi moitteetta, saat lainan pidemmällä maksuajalla ja edullisimmilla ehdoilla verrattuna pikavippeihin.

Yhtä nopea kuin pikavippi

Katso alla olevalla lainalaskurilla lainan kuukausieräsi tarvitsemallasi lainasummalla ja takaisinmaksuajalla. Täytä tämän jälkeen ei-sitova lainahakemus muutamassa minuutissa verkkopalvelussamme. Saat heti lainatarjouksen, tutustu siihen rauhassa ja päätä hyväksytkö vai hylkäätkö sen. Hakemuksen tekeminen ei siis sido sinua nostamaan tarjoamaamme lainaa.

Laske lainalle kuukausierä

/kk

Hae lainaa

Laina on kertaluotto, jonka korko on aina yksilöllinen ja vaihtelee lainanantajien tekemien tarjousten perusteella. Todellinen vuosikorko laskettuna 7000 euron lainalle on 14,62%. Todellisessa vuosikorossa on huomioitu 9%:n koron lisäksi avauspalkkio 299€ ja tilinhoitopalkkio 12€/kk. Lainan ja lainakustannusten yhteismäärä 10471€.

Fellow Finance Oyj:lla on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa.