}

Joukkorahoitus yritykselle Suomessa

Lainapohjainen tai lainamuotoinen joukkorahoitus on yritysrahoituksen muoto, jossa yritys hakee tarvitsemansa rahoituksen hankkeelleen markkinaehtoisesti pieninä yksittäissummina suoraan sijoittajilta ilman perinteistä pankkisektoria välikätenä. Vaikka joukkorahoitus on vanha rahoitusvaihtoehto suurille yrityksille, jotka ovat jo pitkään keränneet markkinaehtoista velkarahoitusta joukkovelkakirjalainamarkkinoilta, vasta digitalisaation kehityksen myötä nykyään myös pienet ja keskisuuret yritykset voivat joukkorahoittaa projektinsa markkinaehtoisesti internetissä toimivan suomalaisen joukkorahoituspalvelumme Fellow Financen kautta. Tarjoamme pk-yrityksille joukkorahoituksella yrityslainaa, luottolimiittiä ja myyntilaskurahoitusta sekä ostolaskurahoitusta. Hoidamme kaiken hallinnon lainasopimuksen osapuolten välillä, joten joukkorahoituslaina ei poikkea hallinnoinniltaan mitenkään pankkilainasta. Raha saadaan yhdestä paikasta, sitä maksetaan takaisin yhdelle tilille ja kaikki lainaan liittyvät asiat hoidetaan pelkästään Fellow Financen kanssa.

Tutustu myös miten voit vastaavasti sijoittaa joukkorahoituslainoihin.

Rahoitus joukolta kasvaa

Joukkorahoituksen ripeä kasvu pk-yritysten pankkirahoitusta täydentäväksi rahoituskanavaksi perustuu yhteiskunnan digitalisoitumiseen ja vuonna 2008 alkaneen maailmanlaajuisen finanssikriisin jälkimainingeissa pankkisektorille asetettuihin tiukempiin lainanmyöntövaatimuksiin viranomaisten toimesta. Pankkisektori on joutunut rajoittamaan riskinottoa kutistamalla lainakantaansa, joka on ajanut pankit palvelemaan erityisesti suuria vakavaraisia organisaatioita, jolloin perinteinen pankkirahoitus on osittain tyrehtynyt pk-yrityksille. Toiseksi digitalisaatioon pohjautuva liiketoimintamallimme yhdistää internetissä yritykset ja sijoittajat toisiinsa helposti ja nopeasti täysin uudella tavalla. Joukkorahoituspalvelussamme kuka tahansa luottokelpoinen yritys voi hakea rahoitusta ja kuka tahansa voi sijoittaa yrityksen hankkeeseen. Yritysrahoitusmuoto, joka ei ole aikaisemmin ollut mahdollista.

Onkin selvää, että joukkorahoittaminen on kasvanut viimeisten vuosien aikana nopeasti ja on tänä päivänä maailmanlaajuisesti tunnettu vaihtoehtoisen rahoituksen ja sijoittamisen muoto. Suomessa joukkorahoituksen asema varteenotettavana rahoituskanavana on alkanut vakiintua tietoisuuden lisääntyessä yrittäjien ja suuren yleisön keskuudessa laajan mediahuomion sekä kappalemääräisesti huimasti kasvaneiden joukkorahoituskierrosten myötä. Joukkorahoituksella pystytään tasaamaan pk-yritysten rahoitusmarkkinoille syntyneen rahan kysynnän ja tarjonnan välistä epätasapainoa ja takamaan liiketoiminnan kasvun kannalta elintärkeä rahoitus myös yhä useammalla pienelle ja keskisuurelle yritykselle.

Joukkorahoituksen edut yritykselle

Joukkorahoituksemme isoimmat hyödyt ovat käyttäjäystävällisyys, nopeus ja markkinaehtoisuus. Kaikki kolme etua ovat vahvasti sidoksissa täysin digitaaliseen palveluumme. Yrittäjä voi hakea joukkorahoitusta helposti vaikkapa kotisohvaltaan omilla ehdoin ja ilman suurta työmäärää sekä kalliita rahoituskonsultteja. Lainahakemuksen täyttyminen tai laskun rahoittaminen onnistuu nopeasti sähköisten prosessiemme takia ja rahoituspäätöksen saa pikaisesti. Tarvittaessa opastamme henkilökohtaisesti yrittäjää joukkorahoituksen hakemisessa. Jos kaikki vaadittavat dokumentit toimitetaan hakemuksen yhteydessä, raha pystytään siirtämään jopa samana päivänä saajan tilille. Esittelemme yrityksen aina markkinapaikallamme sijoittajille, jolloin myös itse yritys saa samalla ilmaista mainontaa tuhansien sijoittajien silmissä. Lisäksi emme yrityksenä päätä lainan korkoa, vaan korko määräytyy sille tasolle millä yrittäjä sekä sijoittajat ovat valmiita rahaa lainaamaan. Näin yritys saa aina halvimman markkinaehtoisen rahoituksen.

Joukkorahoitusta markkinaehtoisesti

Joukkorahoituksessa noudatetaan huutokauppaperiaatetta. Alhaisimmalla korolla yritykselle tarjoavat sijoittajat pääsevät mukaan yrittäjälle esitettävään lainatarjoukseen. Mitä luottokelpoisempi yritys on, sen matalampia korkopyyntöjä yrityksellä on mahdollista saada sijoittajilta matalammaksi arvioidun luottoriskin seurauksena. Lainatarjouksen saatuaan yrittäjä päättää hyväksyykö vai hylkääkö saadun tarjouksen. Jos osapuolet pääsevät lainasopimukseen, rahan hinta eli korko on muodostunut sille tasolle, jossa sekä sijoittajien rahan tarjonta että yrittäjän rahan kysyntä kohtaavat kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti. Joukkorahoitus tarjoaa myös yritykselle ilmaiseksi laajaa näkyvyyttä tuhansien ostovoimaisten sijoittajien silmissä, joista voi jatkossa tulla yritykselle hyvinkin tärkeitä suosittelijoita ja kumppaneita tai asiakkaita heidän tutustuessa syvällisemmin rahoitusta hakevaan yritykseen. Jokainen yritykseen sijoittava sitoo samalla itsensä yrityksen tarinaan mukaan. Uskomme, että verkostossa on voimaa.

Tutustu tarkemmin yritysrahoitustuotteisiimme.

Vai haluatko saada lisätietoja?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme teihin yhteyttä viimeistään seuraavana arkipäivänä